Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meteorológovia oznámili koniec zimy: FOTO Na Slovensku sa výrazne oteplí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Getty Images, SHMÚ)

BRATISLAVA – Zdá sa, mrazivým dňom definitívne odzvonilo. Meteorológovia totiž ohlásili koniec chladného počasia. Podľa ich slov do našej oblasti postupne začína prúdiť teplejší vzduch.

Slovensko v uplynulých dňoch sužovali až dvojciferné mrazy. Mínusové teploty panovali aj cez deň, pričom atmosféru pravej zimy upevňoval sneh. Bielej nádielke sa dokonca tešili aj Bratislavčania.

Galéria: Biela zima v hlavnom meste

Zo slov meteorológov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) však vyplýva, že chladné obdobie sa končí. „Poveternostná situácia sa mení a do našej oblasti postupne začína prúdiť teplejší a vlhší vzduch aj s frontálnymi systémami, ktorých oblačnosť môžeme vidieť aj na priloženej družicovej snímke,“ uviedli odborníci na počasie.

SHMÚ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Hoci ešte včera stihla teplota v dolinách klesnúť aj pod mínus 15 stupňov, podľa meteorológov sa znižovanie teplôt postupne zastaví.

„V predošlých nociach sme však namerali aj teplotou -20 °C. V noci na nedeľu bolo najchladnejšie opäť na stanici Hajnáčka s minimom -22,2 °C. V noci na pondelok už boli podmienky na nočné ochladenie vhodné aj na severe, kde sme v rámci nižších polôh zaznamenali najchladnejšiu lokalitu. V obci Skalité bolo -21 °C, no -20 sme namerali aj v Čadci (-20,1), Turzovke (-20,3), Oravskej Polhore (-20,0) a už tradične aj v Hajnáčke (-20,3),“ spresnil SHMÚ.

SHMÚ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Viac o téme: ZimaOtepleniePočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu