Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodiči, pozor! Meteorológovia upozorňujú na hmlu a cestári aj na zľadovatené cesty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Výstraha pred hmlou platí v pondelok ráno pre väčšinu územia Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Meteorológovia ojedinele očakávajú výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozorňujú. Výstraha prvého stupňa platí vo všetkých krajoch do 10.00 h. Nevzťahuje sa však na niektoré okresy západného Slovenska, najmä v Nitrianskom kraji.

Meteorológovia varujú pred hmlou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Cestári upozorňujú v niektorých úsekoch ciest na zľadovatený sneh i hmlu

Na zľadovatený sneh a hmlu v niektorých úsekoch ciest upozorňujú v pondelok ráno cestári. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na portáli zjazdnost.sk. Zľadovatený sneh evidujú v úsekoch odbočka Dedinky - Ostrá Skala, odbočka Dobšiná - Palcmanská Maša, v oblasti Kokavy nad Rimavicou, Dobšinej a na horskom priechode Dobšiná a Vrchslatina.

"Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa vyskytuje v lokalitách Banská Štiavnica, Námestovo, Poprad, Ružomberok, Štrba, Batizovce, Iliašovce a Švábovská stráň, do 100 metrov v lokalitách Žilina, Bytča, Budatín, Čadca, Makov, Kysucké Nové Mesto, Nová Bystrica, Horný Hričov, Považská Teplá, Považský Chlmec, Predmier, Spišský Hrhov a Záborské," doplnili cestári.

SSC zároveň upozorňuje, že na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách vytvára námraza až poľadovica.

Viac o téme: CestyPoľadovicaHmlaVýstrahySHMÚSlovenská správa ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu