Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Je sa na čo tešiť! Víkendové maximá pokoria hranicu +10 stupňov: Ma to však háčik

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Predpovede meteorológov sa naplnili. Už v prvej polovici tohto týždňa oznámili koniec chladného obdobia a postupné otepľovanie. O pár hodín do našej oblasti začne prúdiť teplý vzduch a denné maximá dosiahnu +10 a viac stupňov. Stále však hrozí tvorba poľadovice!

Meteorológovia oznámili koniec zimy: FOTO Na Slovensku sa výrazne oteplí

Sobota

Medzi rozsiahlou a hlbokou tlakovou nížou nad severovýchodným Atlantikom a tlakovou výšou nad Tureckom a Čiernym morom začne od juhozápadu do našej oblasti prúdiť teplý vzduch.

Očakáva sa polojasné až oblačné počasie. V noci a dopoludnia sa miestami objaví hmla, prípadne bude zamračené nízkou oblačnosťou. Tá sa ojedinele udrží celý deň.

Treba počítať aj so snežením alebo s dažďom so snehom. Podľa meteorológov sa síce v noci vyskytnú iba zriedkavo a na Zemplíne miestami, no hrozí tvorba poľadovice.

Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu, ktorá sa môže počas ranných hodín vyskytnúť vo vyznačených lokalitách
Zobraziť galériu (4)
Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu, ktorá sa môže počas ranných hodín vyskytnúť vo vyznačených lokalitách  (Zdroj: SHMÚ)

Najnižšia nočná teplota dosiahne 1 až -4 stupne, v údoliach miestami -5 až -10 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 3 až 8, na západe miestami zhruba na 10 stupňov.

Zafúka prevažne slabý vietor.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Nedeľa

Po zadnej strane tlakovej výše nad čiernomorskou oblasťou k nám budeod juhozápadu naďalej prúdiť teplý vzduch.

Bude prevažne polojasno. V noci a dopoludnia sa v nižších polohách miestami vyskytne hmla alebo bude zamračené nízkou oblačnosťou, ktorá sa ojedinele môže udržať aj celý deň.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na -4 až -10, na západe na 2 až -4 stupne. Denné maximum dovŕši 7 až 12, no pri hmle alebo nízkej oblačnosti len 3 až 7 stupňov.

Zavládne bezvetrie alebo bude fúkať iba slabý, v južnej polovici západného Slovenska juhovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu