Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou: Danko pochválil Matoviča za jeho krok, ide o Sputnik!

Matovič si od Danka vyslúžil poďakovanie a ďalšie rady kvôli vakcíne Sputnik V. Zobraziť galériu (2)
Matovič si od Danka vyslúžil poďakovanie a ďalšie rady kvôli vakcíne Sputnik V. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko, FB/Andrej Danko)

BRATISLAVA - Netušili sme, že sa tohto dňa raz dočkáme, ale je to tu. Po niekoľkých útočných videách na aktuálnu vládu pod gesiciou mimoparlamentnej strany SNS je tu presný opak. Predseda národniarov Andrej Danko sa rozhodol, že podporí Matovičove kroky v prípade rokovania o ruskej vakcíny Sputnik V. Matovič si vyslúžil dokonca aj prvé poďakovanie od Danka.

"Asi prvýkrát v živote Vám ďakujem. Som rád, že ste nás vypočuli a kontaktovali príslušných ministrov Ruskej federácie," začína Danko video. "Využite všetky kontakty, ktoré sme tam nadviazali. Urobte všetko preto, aby tu Sputnik bol. V najbližších dňoch začne registrácia, pretože táto nie je možná bez súčinnosti vlády Slovenskej republiky," hovorí bývalý predseda parlamentu vo videu.

Zdôrazňuje možnosť výberu látky aj potrebu liekov

"Nech si Slováci vyberú, ak sa chcú očkovať, najlepšiu západnú alebo východnú látku. Nezabudnite pri svojich rokovaniach aj na to, že sú tam aj lieky. Tie môžu zachraňovať zdravie Slovákov. Využite to a ja budem v plnej miere podporovať všetky vaše rokovania a tešiť sa z toho, ak Slováci nebudú terorizovaní len niektorými firmami," uzavrel Danko.

Tajomný Matovič

Matovič počas tohto týždňa na sociálnej sieti skutočne hovoril často o vakcínach, dokonca aj o možnej výrobe jednej z vakcín na našom území. Možno predpokladať, že ide práve o Sputnik V, no sám to v statuse oficiálne zatiaľ nehovorí. Priznal však, že je za ním už niekoľké rokovanie ohľadom takejto výroby.

KORONAVÍRUS Neuveriteľné sa stalo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Možné rokovanie o dodávkach vakcín Sputnik V premiér naznačil už aj v relácii RTVS Sobotné dialógy. "Rád by som prezradil viac, ale keď chcete dosiahnuť viac, tak informácie, nemôžete zverejňovať len tak," povedal. "V tomto prípade neplatí, že keď je to ruská vakcína, tak budeme povyšovať politické záujmy a geopolitiku nad záujmy ľudí," dodal.

Viac o téme: VakcínaPochvalaIgor MatovičAndrej DankoSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu