Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Slovenské lietadlo ide pre Sputnik V, hlási Danko: On sám sa očkovať nechce

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: TASR – Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko uviedol, že "slovenské lietadlo ide najbližšie dni pre Sputnik". Vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, adresoval ďalšiu výzvu premiérovi Igorovi Matovičovi.

Danko sa vyjadril, že lietadlo by pre protikoronavírusovú vakcínu z Ruska malo letieť už budúci týždeň. "Hovorím to s plnou zodpovednosťou a vyzývam predsedu vlády, že ak letí lietadlo do Moskvy, mal by priniesť Slovákom aj liek," doplnil šéf SNS s tým, že ide o Triazavirin. Danko vníma ako obrovský úspech, "že ho Matovič poslúchol a Sputnik objednal".

Paradoxné je, že samotný Danko sa zaočkovať neplánuje. Vyjadril sa tak nedávno v relácii Na telo plus televízie Markíza. Na otázku moderátora, či by si v prípade očkovania zvolil len vakcínu Sputnik V, politik reagoval, že by si "najradšej nedal nič". "Vyhýbam sa aj testovaniu aj očkovaniu," odvetil Danko s tým, že sa cíti v kondícii a berie vitamíny.

Igor Matovič sa v nedeľu v diskusnej relácii TA3 Na telo vyjadril, že zastáva názor, že ruská vakcína Sputnik V je dobrou vakcínou. Povedal, že by bolo správne, aby sa objednala. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: Andrej DankoSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu