Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Korčok: Slovensko, Česko a Rakúsko sa dohodli na intenzívnej a pravidelnej spolupráci

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovensko, Česko a Rakúsko sa dohodli na intenzívnej a pravidelnej spolupráci v rámci Slavkovského formátu. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok to uviedol po štvrtkovom rokovaní s ministrom zahraničných vecí Českej republiky Tomášom Petříčkom a spolkovým ministrom pre európske a medzinárodné záležitosti Rakúskej republiky Alexandrom Schallenbergom. Informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

„Oceňujem, že sme sa s partnermi z Rakúska a Českej republiky dohodli na sérii intenzívnych stretnutí, na ktorých budeme pravidelne konzultovať najdôležitejšie zahraničnopolitické a európske témy,“ vyhlásil Korčok, ktorý stretnutie inicioval.

Ako priblížil slovenský minister, zmyslom tejto trojstrannej spolupráce je sústrediť sa na konkrétne oblasti, v ktorých vieme priniesť pridanú hodnotu. "Chceme byť aktívni a konštruktívni aj na európskej úrovni a chceme, aby nás v tomto duchu vnímali aj naši občania," skonštatoval.

Ministri počas videokonferencie skonštatovali, že kríza, v ktorej sme sa ocitli, omnoho viac ako kedykoľvek predtým apeluje na porozumenie a spájanie síl. V tejto súvislosti zdôraznili pripravenosť viesť aj v rámci rozšíreného formátu S3+ dialóg s ďalšími partnermi v rámci Európskej únie aj mimo nej.

Viac o téme: ČeskoSlovenskoRakúskoIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu