Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Rooseveltova nemocnica od pondelka spúšťa aj antigénové testovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

BANSKÁ BYSTRICA – Veľkokapacitné mobilné odberové miesto na testovanie ochorenia COVID-19 v banskobystrickej časti Uhlisko, na parkovisku na Mičinskej ceste, bude od pondelka (16. 11.) rozšírené už aj o antigénové testovanie, a to v pracovné dni, pondelok až piatok od 8.00 do 15.30 h. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici.

Podľa nemocnice testovanie antigénovým testom bude dostupnejšie oproti doterajšiemu PCR testovaniu, pretože osoba nemusí byť indikovaná lekárom, nie je potrebné sa vopred objednávať a výsledok testu dostane každý v podobe certifikátu do niekoľkých minút priamo na mieste.

"Vzhľadom na to, že na antigénové testovanie sa neobjednáva, je potrebné počítať s prípadným čakaním. Nemocnica nemá možnosť počet prichádzajúcich časovo regulovať," upozorňuje zdravotnícke zariadenie. Pritom pripomína dodržiavanie epidemiologických opatrení, medzi ktoré patria najmä dvojmetrové odstupy či prekrytie horných dýchacích ciest.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Na veľkokapacitnom odberovom mieste na Uhlisku bude naďalej prebiehať i testovanie PCR testami. Vykonáva sa však len na základe vydaného COVID Passu na daný deň, ktorý je vydaný po elektronickej registrácii na korona.gov.sk.

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici k piatku eviduje 32 pacientov s ochorením COVID-19, z toho na umelej pľúcnej ventilácii sú ôsmi ľudia. Počet pozitívne testovaných zamestnancov stúpol oproti štvrtku (12. 11.) na 44 ľudí a počet zamestnancov v karanténe pre podozrenie z nákazy klesol na deviatich.

Viac o téme: TestovaniePandémiaKoronavírusRooseveltova nemocnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu