Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Počty pozitívne testovaných zamestnancov nemocnice v Ružomberku klesajú

Ústredný vojenská nemocnica v Ružomberku.
Ústredný vojenská nemocnica v Ružomberku. (Zdroj: Topky.sk)

RUŽOMBEROK - Počty zamestnancov Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku pozitívne testovaných na nový koronavírus za posledné dva týždne klesajú. Kým na začiatku novembra malo pozitívny test 115 pracovníkov nemocnice, v polovici mesiaca je ich počet o takmer polovicu nižší. V pondelok to uviedla hovorkyňa ÚVN Petra Dišková.

Zdôraznila, že nikto z pozitívne testovaných bezpríznakových zamestnancov momentálne nie je zaradený do pracovného procesu. "Všetci sú v domácej karanténe," doplnila hovorkyňa. Rovnako za posledné dva týždne postupne klesá aj počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. "Pre porovnanie, 1. novembra bolo 58 hospitalizovaných, z toho desať na umelej pľúcnej ventilácii. Aktuálne je hospitalizovaných 39 pacientov, z toho štyria sú na umelej pľúcnej ventilácii," načrtla Dišková s tým, že počet reprofilizovaných lôžok v nemocnici je 137.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Doterajšie maximum v počte hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v ÚVN bolo z 28. októbra. Hovorkyňa nemocnice vyčíslila, že išlo o celkovo 65 ľudí, z toho stav 11 pacientov si vyžadoval pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac o téme: NemocnicaRužomberokKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu