Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvolenská nemocnica má 21 zamestnancov infikovaných KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP, file)

ZVOLEN - Zvolenská nemocnica má aktuálne 21 pozitívnych zamestnancov na ochorenie COVID-19 a dvoch v karanténe. V pondelok to potvrdila Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. Ako dodala, nemocnica má 25 pozitívnych pacientov, z toho dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Bezplatné testovanie na ochorenie COVID-19 antigénovými testami je aj pri nemocnici vo Zvolene. Mobilné odberové miesto zriadené nemocnicou pracuje dva dni v týždni. V utorok a vo štvrtok, v čase od 10.00 do 12.00 h. Miesto je zriadené pri poliklinike vedľa detského pavilónu. „Za minulý týždeň v nemocnici vykonali 386 antigénových testov, z čoho bolo 16 pozitívnych,“ uviedla hovorkyňa.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ambulancie a aj lôžkové oddelenia nemocnice pokračujú vo svojej činnosti aj napriek opatreniam, ktoré zaviedli hygienici proti šíreniu nového koronavírusu. Fungovanie v tomto zdravotníckom zariadení je podľa Pavlikovej zabezpečené. „Pre vývoj pandémie je na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia,“ reagovala s tým, že vedenie nemocnice má pripravené v súlade s pandemickým plánom aj riešenia pre prípadné ďalšie zhoršovanie sa situácie.

„Významne však môžu zasiahnuť do rozsahu poskytovanej starostlivosti a sú závislé od personálnej situácie v nemocnici,“ doplnila. Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

V nemocnici v Žiari nad Hronom je hospitalizovaných 18 pacientov s koronavírusom

V žiarskej nemocnici je hospitalizovaných už 18 pacientov s ochorením COVID-19, pričom jeden vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Potvrdila to komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet Zdravia Jana Fedáková.

yhradené oddelenie pre pacientov s ochorením COVID-19 v Žiari nad Hronom má 18 lôžok, v pondelok tak dosahovalo svoju plnú kapacitu. Ako uviedla Fedáková, v pondelok je naplánované prepustenie niekoľkých pacientov, čím sa opäť vytvorí priestor pre prijímanie ďalších prípadov.

Nemocnica v Žiari nad Hronom pokračuje aj v bezplatnom antigénovom testovaní. „V období od 10. do 20. novembra, teda počas ôsmich testovacích dní, bolo otestovaných celkovo 794 záujemcov, pričom antigénové testy potvrdili pozitívny výsledok u 17 z nich,“ informovala Fedáková. Pozitívne prípady pretrvávajú aj medzi personálom nemocnice, v domácej karanténe je aktuálne 14 zdravotníkov.

Viac o téme: NemocnicaZamestnanciZvolenKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu