Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prezidentka vo štvrtok prijala Cichanovskú: Jej úsilie a nádej sú hodné nášho rešpektu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok prijala jednu z líderiek bieloruskej opozície Sviatlanu Cichanovskú
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok prijala jednu z líderiek bieloruskej opozície Sviatlanu Cichanovskú (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok prijala jednu z líderiek bieloruskej opozície Sviatlanu Cichanovskú. Úsilie a nádej, ktorú nestráca ani v ťažkej životnej situácii, je podľa prezidentky hodná nášho rešpektu. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Celý demokratický svet vrátane SR považuje snahu státisícov demonštrujúcich Bielorusov a Bielorusiek o slobodné voľby za oprávnenú," uviedla Čaputová. Bitie, zatýkanie pokojne demonštrujúcich ľudí, odmietanie zdravotnej starostlivosti zraneným demonštrantom či vynucovanie odchodov opozičných predstaviteľov z krajiny sú podľa nej praktiky, ktoré ukazujú, že režim Alexandra Lukašenka stratil legitimitu.

Čaputová upozornila, že Cichanovská pre svoju krajinu veľa obetovala. Okrem iného musela nedobrovoľne opustiť svoj domov v Minsku. Jedna z líderiek bieloruskej opozície vo štvrtok absolvovala aj stretnutie s premiérom SR Igorom Matovičom (OĽANO) či ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivanom Korčokom (nominant SaS).

Viac o téme: PrijatieOpozíciaBieloruskoZuzana ČaputováSviatlana Cichanovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu