Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Netradičný ranný začiatok vlády: Stretávka na pumpe a reďkovky s vajcovými chlebíčkami na raňajky!

Predseda vlády SR Igor Matovič na rokovaní vlády Zobraziť galériu (6)
Predseda vlády SR Igor Matovič na rokovaní vlády (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Vláda dnes netradične začala rokovať už od skorých ranných hodín. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) pri príchode na rokovanie, ktoré bolo netradične ohlásené na 06.00 h, pripomenul, že zvyk začať svoj pracovný deň o tomto skorom rannom čase mal rakúsky cisár František Jozef. Minister školstva Branislav Gröhling zas prišiel s vlastnými raňajkami.

Priznal, že by sa vedel prispôsobiť, aj keby sa stredajší čas stal pravidlom. Problém by nemal ani minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). "Môj deň začínam vždy o piatej, pol šiestej odpovedaním na maily. Takže som zvyknutý, aspoň mi to nerozbije deň,“ povedal.

VIDEO Príchod na ranné rokovanie vlády

Vláda rokuje od skorého rána, začiatok si spríjemnili raňajkami od Gröhlinga a Krajniaka (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Stretli sa na pumpe pri káve

Ministri obrany a zahraničných vecí Jaroslav Naď (OĽANO) a Ivan Korčok (nominant SaS) prišli na rokovanie spoločne. "Stretli sme sa náhodne na benzínovej pumpe v Senci, takže sme už stihli kávu,“ oznámili. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO) stihol celý ranný rituál. "Kávu, vločky aj cvičenie," spresnil.

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) je na skoré ranné vstávanie zvyknutá – ako matka pomerne malého dieťaťa. "Je to pre mňa teda samozrejmosťou. Prídem dnes o čas s dieťaťom, ale viem si ho vynahradiť niekedy inokedy,“ uviedla ministerka. Verí, že možno ráno budú na rokovaní sviežejší a zasadnutie stihnú absolvovať skôr ako inokedy.

Ranné rokovanie s chlebom vo vajci

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) priniesol svojim kolegom na ranné rokovanie vlády chlieb vo vajci, pri príprave ktorého trochu asistoval. Informácii sa potešil minister financií Eduard Heger (OĽANO). "Tak to je super, teším sa. Nestihol som ešte ani kávu. Išiel som spať o jednej, vstávanie nebolo ľahké,“ skonštatoval.

Netradičný ranný začiatok vlády:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO) je na tom podobne, ráno vstáva nerád. "Nechodím ale sem kvôli vláde, ale z dôvodu životného prostredia,“ povedal Budaj. Doplnil, že sa teší na raňajky. Rovnako sa na ne teší aj predseda vlády Igor Matovič (OĽANO).

O ranných reďkovkách sa rozpísal aj minister práce Milan Krajniak, ktorý si na premiérovi váži, že sa podelil s kolegami.

Nová tradícia ranných rokovaní vlád, premiér má dôvody

Z toho, čo píše premiér v statuse je evidentné, že tento režim skorých ranných rokovaní vlád sa stane po dnešku bežnou súčasťou. "Je to z toho dôvodu, že dnes sme napríklad skončili krátko pred desiatou a naši ministri majú teraz celý deň pred sebou. Predtým mali rozbitý celý deň," argumentoval po rokovaní vlády Matovič s tým, že chce, aby rokovania vlády boli aj naďalej o šiestej ráno.

Ako dodal pred ranným rokovaním, spať chodí medzi polnocou a druhou hodinou ráno a teraz to tiež nebola výnimka. Kabinet už rokuje.

Viac o téme: VládaIgor MatovičMilan KrajniakBranislav GröhlingRanné rokovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu