Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Zamestnanec Bratislavského samosprávneho kraja je pozitívny, prijali sa opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Zamestnanec Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bol pozitívne testovaný na nový koronavírus, kraj spustil sériu testov a opatrení. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman s tým, že pozitívne testovaný zamestnanec ostáva v karanténe.

"Robíme všetko pre to, aby sme zamedzili šíreniu vírusu. V prvom rade testujeme všetkých kolegov, ktorí prišli do kontaktu s pozitívne testovaným zamestnancom. Doterajšie výsledky ich testov sú negatívne. Dôsledne dezinfikujeme všetky priestory a tiež sme obmedzili pohyb osôb," uviedol predseda BSK Juraj Droba s tým, že samozrejmosťou je nosenie rúšok.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vedenie BSK deklarovalo, že fungovanie úradu je zabezpečené. Zamestnanci a verejnosť musia rátať s tým, že pri vstupe im automatický senzor odmeria teplotu.

Droba zdôraznil, že koronavírus nie je fikcia ani konšpirácia, ale skutočný problém. "Náš pozitívne testovaný kolega nemá žiadnu cestovateľskú anamnézu a je príkladom dodržiavania hygienických opatrení. Žiaľ, napriek tomu sa nakazil od niekoho, kto takýto zodpovedný nebol. Preto prosím, toto riziko nepodceňujme," poznamenal.

Viac o téme: PandémiaBratislavaSlovenskoKoronavírusBratislavský samosprávny kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu