Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Zamestnanci i deti z materskej školy v Modre sú v karanténe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MODRA - Zamestnanci i deti z Materskej školy na Partizánskej 88 v Modre sú do 12. septembra v karanténe. Informuje o tom mesto Modra na sociálnej sieti s tým, že epidemiologické vyšetrenie z nedele (6. 9.) potvrdilo ochorenie COVID-19 u dieťaťa, ktoré navštevovalo škôlku.

Karanténne opatrenia nariadil Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava. Vedenie škôlky zároveň informovalo zriaďovateľa, rodičov detí navštevujúcich škôlku aj zamestnancov o vyhlásení karantény a o povinnostiach z toho vyplývajúcich.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Medzi ne podľa samosprávy patrí sledovať svoj zdravotný stav (náhly nástup aspoň jedného z príznakov - horúčka, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť) a v prípade objavenia sa príznakov telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a podrobiť sa odberu biologického materiálu.

Ľudia v karanténe musia zostať v domácej izolácii, zdržať sa sociálnych kontaktov, cestovania, účasti na výučbových aktivitách s výnimkou e-learningových foriem, či zdržať sa pracovnej činnosti s výnimkou práce v mieste domácej izolácie. "Zamestnanci i deti sa podrobia testovaniu. Pred nástupom detí a zamestnancov do materskej školy bude vykonaná dôsledná dezinfekcia všetkých priestorov školy," deklaruje mesto.

Viac o téme: ŠkôlkaPandémiaKaranténaSlovenskoModraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu