Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lučanského koniec vo funkcii policajného prezidenta: FOTO Deň predtým si užíval pod Tatrami!

Milan Lučanský Zobraziť galériu (3)
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Milan Lučanský končí vo funkcii prezidenta Policajného zboru SR. Práve posledný augustový deň je zároveň jeho posledným dňom v práci. Jeho náhradníkom, aj keď len dočasným, by mal byť Peter Kovařík, bývalý šéf Úradu boja proti korupcii ešte z vlády Ivety Radičovej spred desiatich rokov.

Prečítajte si aj: Takto ste Lučanského ešte nevideli! Pred koncom vo funkcii si plní dôležitý sen vo VIDEU

Lučanský bol na čele policajného zboru dva roky. Celkovo však v policajných radoch pôsobil približne 30 rokov. Práve 31. august 2020 je jeho posledným dňom vo funkcii. "Aj takto si ho budeme pamätať. Ďakujeme!" odkázali mu policajti prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky a pridali niekoľko spomienkových záberov.

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Pondelok 31. augusta 2020

Návšteva rodičov

Samotný Lučanský verejnosti prostredníctvom sociálnej siete ukázal, ako a s kým trávil nedeľu pred posledným dňom v polícii. Voľné chvíle si užíval pod Tatrami v spoločnosti rodičov. "Som na nich hrdý, ako zodpovedne a príkladne sa stavajú ťažkým časom spôsobeným koronavírusom," napísal.

Ďalej dodal, že s rodičmi si okrem iného zaspomínal aj na jeho začiatky či náročné obdobia. "Reč padla aj o zajtrajšom dni, ktorý bude pre mňa posledným vo funkcii policajného prezidenta," uzavrel.

S RODIČMI PRED POSLEDNÝM DŇOM V POLÍCII Nedeľu som strávil na návšteve u mojich rodičov. Som na nich hrdý, ako...

Uverejnil používateľ Milan Lučanský Nedeľa 30. augusta 2020

Mikulec predstaví "nové" meno

Minister vnútra SR Roman Miulec oficiálne predstaví dočasne povereného prezidenta Policajného zboru, ktorý sa ujme funkcie v utorok 1. septembra, v pondelok o 15. hodine.

Šepká sa, že kým prebehne výberové konanie, zasadne dočasne na miesto Peter Kovařík, bývalý šéf Úradu boja proti korupcii ešte z vlády Ivety Radičovej spred desiatich rokov.

Peter Kovařík
Zobraziť galériu (3)
Peter Kovařík  (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Kovařík je zamestnaný na Úrade vlády už od minulého roka ako generálny riaditeľ sekcie korupcie a krízového manažmentu a šéf kancelárie bezpečnostnej rady. V zahraničí sa presadil tiež, a síce ako policajný pridelenec vo Washingtone. O novinkách vo výberovom konaní na funkciu prezidenta PZ si prečítajte tu.

Lučanského dôvody

Lučanský svoj odchod z funkcie oznámil koncom júna. O uvoľnenie zo služobného pomeru požiadal k 31. augustu.

Ako dôvody svojho odchodu uviedol znemožňovanie jeho práce zo strany rezortu vnútra a fakt, že nechce niesť zodpovednosť za politizáciu polície. Lučanský nastúpil na post prezidenta policajtov po vražde novinára Jána Kuciaka, nahradil Tibora Gašpara. 

Viac o téme: KoniecPrezidentZmenaFunkciaPolícia Milan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu