Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Návrh na odvolanie premiéra Matoviča predloží Pellegrini so Smerom a nezaradenými

Návrh na odvolanie premiéra Igora Matoviča predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho spolu so stranou Smer-SD a ďalšími štyrmi nezaradenými poslancami
Návrh na odvolanie premiéra Igora Matoviča predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho spolu so stranou Smer-SD a ďalšími štyrmi nezaradenými poslancami (Zdroj: TASR -Jaroslav Novák, Facebook/Igor Matovic)

BRATISLAVA - Spoločný návrh na odvolanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho spolu so stranou Smer-SD a ďalšími štyrmi nezaradenými poslancami Národnej rady (NR) SR. Informovala o tom Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár doplnil, že v strane prijali ponuku Pellegriniho a pridali sa k jeho podpisom. Dodal, že návrh na zvolanie schôdze by chceli podať v utorok (21. 7.). Poslanci okolo Pellegriniho minulý týždeň vyzvali premiéra, aby z funkcie odstúpil pre kauzu svojej diplomovej práce. Tvrdia, že zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády. Podobne to vidia aj poslanci Smeru-SD. Obe strany začali zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Potrebných je aspoň 30 podpisov.

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Odpísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov. Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom. Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.

Viac o téme: OdvolanieNávrhIgor MatovičSmer-SDPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu