Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smer v najbližších dňoch podá návrh na odvolávanie premiéra Igora Matoviča

Premiér Slovenskej republiky Igor Matovič
Premiér Slovenskej republiky Igor Matovič (Zdroj: SITA/Úrad vlády SR)

BRATISLAVA - Smer-SD v najbližších dňoch podá návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR na odvolávanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie. Uviedol to hovorca strany Ján Mažgút. Návrh podpísali aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho pôsobiaci v novovznikajúcej strane Hlas-SD.

"Aktuálne sumarizujeme vyzbierané podpisy. V najbližších dňoch podáme návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu," uviedol Mažgút. Predseda Smeru-SD Robert Fico už viackrát povedal, že Matoviča sú pripravení odvolávať, a to nie len pre kauzu je diplomovej práce, ale aj pre jeho správanie sa.

Zhodli sa na tom aj poslanci okolo Pellegriniho. Tí poznamenali, že pre svoje plagiátorstvo sa sám označil za zlodeja a vyzvali ho na odchod z funkcie. "Predsedom vlády SR nemôže byť zlodej a klamár. Keďže Igor Matovič neodstúpil, v spolupráci s ďalšími opozičnými poslancami sme pripravení iniciovať mimoriadnu schôdzu s návrhom na jeho odvolanie," uviedol Pellegrini.

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Opísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov. Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom. Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.

Viac o téme: NávrhZbieraniePodpisyOdvolávanieIgor MatovičSmer-SDPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu