Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kollár a Vystrčil sa dohodli na pokračovaní spolupráce parlamentov Slovenska a Česka

Na snímke sprava predseda Národnej rady SR Boris Kollár a predseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil Zobraziť galériu (3)
Na snímke sprava predseda Národnej rady SR Boris Kollár a predseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Spolupráca medzi Českou a Slovenskou republikou na úrovni parlamentov oboch krajín bude pokračovať. Zhodli sa na tom predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) a predseda Senátu Parlamentu Českej republiky Miloš Vystrčil po spoločnom stredajšom rokovaní na Bratislavskom hrade. Predsedovia sa zhodli, že z ich diskusie vyplynulo viacero spoločných záujmov najmä v oblasti vyrovnávania sa s dosahmi koronakrízy.

Kollár priblížil, že ich spoločné rokovanie sa venovalo nielen ďalšej spolupráci oboch parlamentov, ale aj otázkam v súvislosti s koronakrízou. "Ďakujem za podnetné pripomienky a tiež podnetnú diskusiu," povedal Kollár.

Na snímke sprava predseda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Vystrčil dodal, že sa dohodli na vzájomnej spolupráci na úrovni predsedov parlamentu a senátu, ale aj na jej rozšírení na úroveň výborov. "Niektoré plány na to, ako sa ďalej rozvíjať, budeme vypracovávať spoločne, minimálne si niektoré informácie vymieňať," vysvetlil s tým, že majú viaceré spoločné záujmy.

Na snímke sprava predseda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Kollár zároveň ocenil, že aj Vystrčil pokračuje v tradícii a že jeho prvá návšteva smerovala na Slovensko. Poukázal na pretrvávajúce dobré vzťahy Slovenska s Českou republikou, označil ich za nadštandardné.

Viac o téme: ČeskoBratislavaSlovenskoBoris KollárParlamentMiloš Vystrčil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu