Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Mrazivá spoveď Barbory z miesta činu: Zakrvavený muž bežal smerom k nám, zastrelili nám ho pred očami

Útok vo Vrútkach Zobraziť galériu (21)
Útok vo Vrútkach (Zdroj: facebook,tasr,tip čitateľa)

VRÚTKY - Slovensko dnes zasiahla šokujúca správa. Vo Vrútkach došlo k surovému útoku, ktorý sa odohral na pôde Spojenej školy za bieleho dňa. Drámu má na svedomí bývalý žiak, 22-ročný Martinčan. Motív si však z jeho úst nikdy nevypočujeme, polícia ho počas zásahu zastrelila. Krvavá scéna sa odohrala pred očami zdesených ľudí, medzi ktorými bola aj 30-ročná Barbora.

Upozorňujeme, že fotografie v článku nie sú vhodné pre citlivé povahy a maloletých

Ako sama opísala, v osudnej chvíli cvičila vo fitness centre. Zrazu začula krik a streľbu. "Keď sme sa pozreli do okien, už sme videli iba bežať krvavého muža s nožíkom v ruke, ako rezal sám seba. Bežal smerom k nám do fitka," uviedla.

MIMORIADNE Prvé FOTO útočníka zo základnej školy vo Vrútkach: Dvaja mŕtvi, päť zranených, medzi nimi aj deti

V tom čase už muža prenasledovali policajti, ktorí museli siahnuť po služobných zbraniach. Podľa Barbory vystrelili asi štyrikrát. "Muž padol na zem a s ním aj dvaja policajti, ktorí schytali guľku, asi odrazenú, jeden do kolena a druhý do prsta na nohe," objasnila mladá žena.

Útok vo Vrútkach
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Čo prežívala vo chvíli, v ktorej by sa nechcel ocitnúť nikto z nás? "Videla som na vlastné oči guľky v tele... Ako mladý muž vydýchol poslednýkrát... Vidieť niečo také je naozaj hrozný pocit, zimomriavky mám ešte teraz," priznala.

Postup policajtov prešetrí inšpekcia rezortu vnútra.
Zobraziť galériu (21)
Postup policajtov prešetrí inšpekcia rezortu vnútra.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

V čase, keď sa muž blížil k fitness centru, ľudia podľa slov Barbory utekali rýchlo dovnútra. Boli zhrození, všetci prestali cvičiť, nemo sa pozerali, čo sa deje. "Majiteľka fitka sa išla rýchlo opýtať, či im netreba vodu, alebo aspoň nejako pomôcť, kým príde sanitka," objasnila svedkyňa drámy to, čo sa dialo po tom, ako muž nehybne ležal na zemi.

Pohľad z fitness centra: Dráma sa odohrala priamo pred očami zdesených ľudí.
Zobraziť galériu (21)
Pohľad z fitness centra: Dráma sa odohrala priamo pred očami zdesených ľudí.  (Zdroj: Tip čitateľa: Barbora Figurová)

Hrdinský čin ho stál život

Incident sa odohral vo štvrtok krátko po desiatej hodine dopoludnia. Vyžiadal si dvoch mŕtvych a piatich zranených. Všetci sú zatiaľ mimo ohrozenia života. Informoval o tom minister vnútra SR Roman Mikulec, ktorý navštívil martinskú nemocnicu.

Policajný prezident Milan Lučanský sa vyjadril ku tragédii vo Vrútkach (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Podľa dostupných informácií všetko začalo tým, že útočník rozbil sklenenú výplň, aby vnikol do budovy školy. Personál ho chcel zastaviť. Práve hrdinský čin stál život zástupcu riaditeľky. Ľudia, ktorí ho poznali, ho na sociálnej sieti opisujú ako "veľmi múdreho muža s veľkým srdcom" či "skvelého matikára a chemika".

Zranenia utrpel aj školník, učiteľka a dvaja žiaci. Agresor potom z miesta ušiel, prenasledovala ho privolaná policajná hliadka, ktorá ho napokon zastrelila. Podrobnosti nájdete aj tu.

Viac o téme: SpoveďSvedokútok VrútkyŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu