Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť útočníka z Vrútok zachytila kamera: Šéf rezortu vnútra o desivom zákroku, policajti boli v ohrození

Útok vo Vrútkach Zobraziť galériu (3)
Útok vo Vrútkach (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

VRÚTKY - Zranení z útoku v škole vo Vrútkach sú zatiaľ mimo ohrozenia života, jedného policajta práve operujú. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), ktorý navštívil martinskú nemocnicu.

"Momentálne prebiehajú medicínske zákroky u pani zástupkyne, ktorá bola zranená a dvoch detí, všetci sú mimo ohrozenia života," uviedol minister. Mikulec doplnil, že zatiaľ čo jedného policajta, ktorý bol pri zákroku zranený, operujú, tak s druhým sa už rozprával na nemocničnej izbe.

ONLINE Politici odsúdili masaker vo Vrútkach: Je to šialený čin! Ministri mieria na miesto tragédie

Pripustil však, že ho možno budú tiež operovať. "Je to profesionál, príslušník obvodného oddelenia Martin-východ a vykonával služobný zákrok tak, ako bol vycvičený. Ja som videl ten zákrok na kamerovom systéme a musím povedať, že naozaj išlo o priame ohrozenie života toho policajta," uviedol Mikulec.

Útok vo Vrútkach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) Katarína Kapustová doplnila, že učiteľku s vážnymi bodnými poraneniami hospitalizovali na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny. Dvaja zasahujúci príslušníci Policajného zboru sú s ľahšími poraneniami na traumatologickom oddelení.

FOTO Mrazivá spoveď Barbory z miesta činu: Zakrvavený muž bežal smerom k nám, zastrelili nám ho pred očami

"V nemocnici sme zároveň hospitalizovali dve deti s bodnými poraneniami. Dievčatko je prijaté na jednotku intenzívnej starostlivosti kliniky detí a dorastu. Chlapec je s vážnymi zraneniami hospitalizovaný na klinike detskej anesteziológie a intenzívnej medicíny," ozrejmila.

Útok vo Vrútkach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Minister dodal, že podľa toho čo videl, útočník ohrozoval oboch policajtov. "Zákrok bol naozaj opodstatnený a myslím, že bol vykonaný tak, ako povedal aj policajný prezident, v súlade s taktikou, na ktorú sú policajti pripravovaní," poznamenal.

Mikulec oceňuje, že policajti zachovali chladnú hlavu, pretože podľa toho čo videl, to nebola jednoduchá situácia. Minister tiež vylúčil, že by ich útočník počas zákroku zranil. Podľa informácií policajného prezidenta Milana Lučanského boli policajti zranení odrazenými guľkami. Pri incidente na škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. Päť osôb je zranených, medzi nimi aj deti.

Viac o téme: útok SlovenskoOĽaNOVrútkyRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu