Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Plénum v závere dňa diskutovalo o zákaze nedeľného predaja

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Zákaz nedeľného predaja v obchodoch dominoval záveru štvrtého rokovacieho dňa ôsmej schôdze Národnej rady (NR) SR. Novelu zákona do parlamentu predložila opozičná ĽSNS. K návrhu zákona v pléne vystúpili opoziční, ale aj koaliční poslanci.

Cieľom návrhu zákona bolo "opätovné povýšenie nedele na deň pracovného voľna". Podľa poslancov ĽSNS by sa malo zlepšiť plnohodnotné fungovanie rodín i jednotlivcov v spoločnosti. "Pracujúci budú môcť využiť voľný deň a zotaviť sa pred novým pracovným týždňom, čo prispeje k lepším pracovným výsledkom," uvádzajú poslanci ĽSNS v dôvodovej správe.

Poslanci budú pokračovať v rokovaní v stredu (10. 6.) od 9. hodiny ráno. Čakajú ich posledné body z programu júnovej schôdze. Prebrať majú výročnú správu o činnosti Ústavu pamäti národa za minulý rok, ako aj návrh na vytvorenie skupín priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie a voľbu ich predsedov. V stredu majú zároveň poslanci hlasovať o prerokovaných bodoch vrátane novely zákona upravujúcej spôsob výberu kandidátov a voľby generálneho prokurátora.

Viac o téme: PredajObchodyPlénumNárodná rada ĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu