Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V kauze dvoch psychiatrov súd v Bratislave verdikt nevyniesol: Rozhoduje o námietke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Krajský súd (KS) v Bratislave v utorok (26. 5.) neukončil 12-ročnú kauzu dvoch psychiatrov Mohamada A. M. a Dagmar D., obžalovaných z usmrtenia z nedbanlivosti.

"V predmetnej veci bola podaná námietka zaujatosti, o ktorej je potrebné rozhodnúť. Preto senát odročil verejné zasadnutie na 18. augusta," uviedol v stredu hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak. V prípade sa viac razy v poslednom období odročovalo - aj z dôvodu opatrení pred šírením nového koronavírusu. KS by mal rozhodnúť o odvolaní obžalovaných voči minuloročnému februárovému rozsudku Okresného súdu (OS) II.

V prípade pôvodne figurovali ďalší dvaja lekári, ktorých prvostupňový súd oslobodil spod obžaloby. "OS Bratislava II 12. februára 2019 oslobodil P. M. a J. R. spod obžaloby Okresnej prokuratúry (OP) Bratislava II, pretože žalovaný skutok nie je trestným činom. Obžalovaných Dagmar D. a Mohamada A. M. odsúdil k peňažnému trestu v sume 3000 eur. Pre prípad zmarenia peňažného trestu uložil náhradný trest odňatia slobody vo výmere šiestich mesiacov," vysvetlil Adamčiak.

Podľa obžaloby malo počas hospitalizácie na psychiatrickom oddelení v jednej z bratislavských nemocníc dôjsť k pádu pacienta Dušana F. v sprche a k zraneniu hlavy, čo malo neskôr za následok jeho smrť. Skutok sa udial v lete 2007, keď mal pacient 43 rokov. Dušan F. podľa mediálnych správ zomrel približne mesiac po páde. OP BA II tvrdí, že lekári nedali vykonať všetky dostupné vyšetrenia. Obžalovaní lekári sa vyjadrili, že o páde pacienta ani nevedeli. Lekári boli obžalovaní z usmrtenia z nedbanlivosti. Podľa obžaloby a v prípade dokázania viny pred súdom im hrozil trest odňatia slobody od dvoch do piatich rokov.

Viac o téme: PsychiaterVerdiktKauzaSúd Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu