Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia rana pre Kočnera! Ústavný súd dal za pravdu protistrane: V kauze rozhodovala Jankovskej sestra

(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave v spore Mariana Kočnera a Markízy bolo svojvoľné. Rozhodol o tom Ústavný súd. V senáte Krajského súdu bola aj sestra Moniky Jankovskej, dnes obvinená Andrea Haitová.

Ústavný súd vyhovel sťažnosti televízie Markíza po tom, ako Krajský súd v decembri 2018 zrušil rozhodnutie Okresného súdu, ktorý konanie o zmenkách zastavil pre nečinnosť Kočnerovej spoločnosti. Informoval o tom DenníkN

Detaily ROZSUDKU v kauze zmenky: Kočner a Rusko dostali 19 rokov, kľúčová bola výpoveď Tótha

Markíza rozhodnutie Krajského súdu napadla, ten bude rozhodovať znova. V senáte bola aj sestra Moniky Jankovskej, Andrea Haitová, ktorá narýchlo zaskočila za kolegu. Tá momentálne čelí obvineniu a má pozastavený výkon funkcie. V senáte tak sedieť už nebude. Haitová musí byť vylúčená z konaní o zmenkách, o čom zase nedávno rozhodol Najvyšší súd. V tomto prípade išlo o viac ako osem miliónov eur.

Marian Kočner bol spolu s Pavlom Ruskom na konci februára odsúdený na 19 rokov väzenia Špecializovaným trestným súdom. Rozhodnutie je neprávoplatné a bude rozhodovať Najvyšší súd. Kočner je už takmer dva roky vo väzbe. Okrem iného je obžalovaný aj v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, o ktorej sa momentálne pojednáva.

 

Viac o téme: Súd Najvyšší súdPavol RuskoZmenkyMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu