Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Naď odvolal riaditeľku akciovej spoločnosti Horezza Miloslavu Slížovú

Minister obrany Jaroslav Naď
Minister obrany Jaroslav Naď (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď odvolal predsedníčku predstavenstva a generálnu riaditeľku akciovej spoločnosti rezortu obrany Horezza Miloslavu Slížovú. Dôvodom je nehospodárne nakladanie so štátnym majetkom, konkrétne netransparentný predaj pozemkov vo Vysokých Tatrách. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Naď trvá na efektívnom a transparentnom spravovaní majetku štátu, ktorý spravuje rezort obrany. "Predajom pozemkov v Tatranskej Lomnici za nevýhodnú cenu a spôsobom, ako to spravilo doterajšie vedenie spoločnosti Horezza, prišiel štát v priemere podľa odhadov až o státisíce eur. Nehovoriac o netransparentnosti tohto predaja," poznamenal Naď. Akciová spoločnosť Horezza spravuje rekreačné zariadenia ministerstva obrany.

Šéf rezortu obrany sa pre tento krok rozhodol tiež z dôvodu sťažností na Slížovú počas plnenia úloh v rámci zabezpečovania karanténnych miest pre repatriantov. „Táto situácia v žiadnom prípade nezapadá do našej predstavy o pomoci občanom v krízovej situácii, akú v súčasnosti Slovensko zažíva. Nemôžem a ani nechcem tolerovať zlé manažérske rozhodnutia,“ povedal Naď.

Viac o téme: RiaditeľkaJaroslav NaďHorezzaMiloslava Slížová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu