Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ústavný súd dostal žiadosť o väzbu pre Kajetána Kičuru: Rozhodne plénum

Kajetán Kičura
Kajetán Kičura (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Ústavný súd (ÚS) SR už dostal žiadosť generálneho prokurátora o súhlas na vzatie do väzby obvineného sudcu a bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána Kičuru.

"Predseda Ústavného súdu Ivan Fiačan zvolal na 15.00 h neverejné zasadnutie pléna, ktoré vec prerokuje a rozhodne, pričom umožní osobe, ktorej sa žiadosť týka, aby sa k nej vyjadrila," informovala hovorkyňa ÚS Martina Ferencová.

Žiadosť generálneho prokurátora bola podľa hovorkyne doručená o 13.50 h. Vec bola náhodným elektronickým prideľovaním spisov pridelená sudcovi spravodajcovi Ladislavovi Duditšovi. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) obvinil v utorok (21. 4.) Kajetána Kičuru z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. ÚS rozhoduje o súhlase s väzbou, keďže obvinený je sudcom, aj keď s pozastaveným výkonom funkcie.

V prípade, že ÚS žiadosť odobrí, rozhodovať o väzbe bude následne Špecializovaný trestný súd (ŠTS). Polícia v utorok zadržala Kajetána Kičuru spolu s ďalšími dvoma osobami pre podozrenie z korupčnej trestnej činnosti súvisiacej s činnosťou SŠHR.

Viac o téme: ŽiadosťÚstavný súdKajetán Kičura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu