Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Špecializovaný trestný súd rozhodne o Kičurovi už dnes: Na stole je aj väzobné stíhanie

Kajetán Kičura
Kajetán Kičura (Zdroj: Jan Zemiar)

BANSKÁ BYSTRICA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, bude rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na väzobné stíhanie bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána K. vo štvrtok o 15.00 h. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Prokurátor ÚŠP obvinil Kajetána K. z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Keďže obvinený je sudcom, aj keď s pozastaveným výkonom funkcie, musel vo veci väzby rozhodnúť aj ÚS. Ten súhlasil so vzatím do väzby Kajetána K., čím vyhovel žiadosti generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára.

Kajetán K. bol ešte donedávna predsedom SŠHR. Nová vláda ho odvolala 24. marca. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Kajetán K. odmietol obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) ešte v marci začala trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave.

Viac o téme: Banská BystricaŠpecializovaný trestný súdKajetán Kičura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu