Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Učitelia si radia, ako učiť deti doma: Sprístupnené sú aj vzdelávacie obsahy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Pixabay - ilustračná foto)

BRATISLAVA - Učitelia a riaditelia škôl si v týchto dňoch medzi sebou odovzdávajú rady, ako majú učiť žiakov a študentov doma. Dôvodom je zatvorenie všetkých škôl a školských zariadení pre šíriaci sa nový koronavírus. Na sociálnej sieti vznikla skupina Zavretá škola – ako učiť doma, učitelia využívajú aj webstránku EduPage. Okrem toho sa postupne sprístupňujú aj viaceré bezplatné vzdelávacie obsahy.

Skupina Zavretá škola - ako učiť doma má v súčasnosti viac ako 12.000 členov. Venovaná je školákom, rodičom a učiteľom, ktorí zostali pre nový koronavírus doma. Cieľom skupiny je povzbudzovať a prinášať zaujímavé nápady, informácie, videá a linky jej členom, aby zvládli domáce vzdelávanie. Mnohé školy na komunikáciu so žiakmi využívajú aj webstránku EduPage. Vhodná je pre učiteľov, žiakov, ale aj pre rodičov.

Okrem toho boli sprístupnené aj viaceré vzdelávacie obsahy. Pre mladších žiakov je k dispozícii Kozmix, ktorý prináša množstvo interaktívnych aktivít z desiatich predmetov pre prvý stupeň základných škôl, predovšetkým zo slovenského jazyka a matematiky. Zážitkové učenie pre druhý stupeň základných škôl zabezpečujú Fenomény sveta, ktorý je založený na učení pomocou vzdelávacích videí od BBC. Potvrdila to Alexandra Kamenická zo spoločnosti Agemsoft.

Učitelia majú v oboch prípadoch možnosť zadávať domáce úlohy, kontrolovať ich plnenie a mať prehľad o úspešnosti jednotlivých žiakov. "Aj na počítači, tablete či mobilnom telefóne sa dá čas tráviť zmysluplne. Veríme, že v aktuálnej situácii, keď dochádza k plošnému prerušeniu vyučovania na celom Slovensku, je online vzdelávanie cestou k tomu, aby si žiaci mohli precvičiť učivo a nadobudnúť nové vedomosti v pohodlí domova," poznamenal Ján Trubač, predseda predstavenstva spoločnosti Agemsoft. Kompletný vzdelávací obsah bude pre všetkých bezplatne dostupný do 15. apríla.

Na všetkých školách a v školských zariadeniach je od pondelka až do 27. marca prerušené vyučovanie. Vyplýva to z usmernenia ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej (SNS) na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov ústredného krízového štábu. Situácia je zapríčinená šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom. Niektoré školy, najmä v Bratislavskom kraji, boli zatvorené už od 9. marca.

Viac o téme: VyučovanieUčiteliaBratislavaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu