Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ministerstvo dopravy posilnilo prevenciu proti šíreniu koronavírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) posilnilo prevenciu proti šíreniu koronavírusu. Vlaky, letiská aj poštové služby na Slovensku podliehajú pravidelnej zvýšenej dezinfekcii, povedal rezortný šéf Árpád Érsek (Most-Híd) po rokovaní krízového štábu na ministerstve.

V tejto súvislosti zároveň požiada o zaradenie Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) ako súčasť krízového štábu, keďže práve jej vlakmi sa v súčasnosti prepravuje značná časť obyvateľstva a zvyšovanie ochrany zdravia je nevyhnutné. Informovalo o tom v utorok ministerstvo dopravy a výstavby v tlačovej správe. "Všetky naše podriadené organizácie sú vybavené dezinfekčným materiálom," uviedol Érsek s tým, že v stredu na vláde požiada rezort financií o uvoľnenie finančných prostriedkov na ďalší nákup potrebných pomôcok, zvlášť vo vlakoch. "Chcem zdôrazniť, že robíme všetky potrebné preventívne opatrenia, aby sme sa vírusu čo najviac vyhli. Určite nie je dôvod na paniku a všetkých vyzývam, aby sa správali predovšetkým zodpovedne voči svojmu okoliu," dodal minister dopravy.

Ministerstvo dopravy zakázalo svojim zamestnancom všetky zahraničné pracovné cesty ako aj akékoľvek vzdelávacie aktivity, konferencie a rokovania či iné hromadné stretnutia vo všetkých objektoch ministerstva a mimo neho. "Na miestach prvého kontaktu budú zamestnanci vybavení respirátormi a k dispozícii budú tiež dezinfekčné prostriedky," priblížila rezortná hovorkyňa Karolína Ducká. Ministerstvo dopravy zároveň požiada telekomunikačných operátorov o vytvorenie záložných tímov, aby v prípade výpadku viacerých zamestnancov spôsobeného ochorením bola zabezpečená neustála prevádzka. "Ministerstvo tiež žiada občanov, aby svoje žiadosti týkajúce sa schvaľovania vozidiel podávali elektronicky prostredníctvom Jednotného informačného systému cestnej dopravy (www.jiscd.sk)," dodala Ducká.

Všetci zamestnanci rezortu dopravy zároveň do svojich e-mailov dostali odporúčania od Útvaru vedúceho hygienika rezortu v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou pre koronavírus, ktoré sa týkajú nevyhnutného dodržiavania hygieny na pracoviskách, ako aj odporúčaní, ako postupovať po návrate zo zahraničia. Rezort dopravy sa v tejto súvislosti riadi všeobecne platnými usmerneniami a odporúčaniami Ministerstva zdravotníctva SR, resp. Hlavného hygienika SR.

Viac o téme: VlakyLetiskáDezinfekciaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu