Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Preventívne opatrenia proti nákaze koronavírus: ZSSK aktivovala krízový štáb

ZSSK aktivovala krízový štáb na preventívne opatrenia proti nákaze koronavírus Zobraziť galériu (4)
ZSSK aktivovala krízový štáb na preventívne opatrenia proti nákaze koronavírus (Zdroj: ZSSK)

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. aktivovala krízový štáb na zabezpečenie preventívnych opatrení na ochranu zamestnancov a cestujúcich proti nákaze koronavírusu. Ako národný vlakový osobný dopravca v pondelok informoval, štáb neustále monitoruje situáciu, pripravuje možné riešenia a opatrenia, ktoré budú v prípade potreby uvedené do prevádzky.

"Zároveň bolo vydané interné opatrenie s pokynmi a odporúčaniami pre zamestnancov ZSSK, ktoré treba dodržiavať v rámci prevencie pred týmto ochorením. A taktiež začíname s monitoringom péeniek a návštev lekárov našich zamestnancov," uviedol hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

ZSSK aktivovala krízový štáb
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ZSSK)

Riaditeľ odboru inšpekcie a kontroly v ZSSK nariadil dôsledne dozerať na pravidelné dopĺňanie dezinfekčných a hygienických prostriedkov na pracoviskách spoločnosti, pričom spoločné priestory sa budú vo zvýšenej miere dezinfikovať. "Tiež sme začali realizovať zvýšenú frekvenciu dezinfekcie všetkých železničných vozidiel nad rámec bežného čistenia (okrem toaliet sa dezinfikujú madlá, tlačidlá, kľučky, odpadkové koše). Zároveň pripravujeme ďalšie opatrenia na zabezpečenie dostatočného množstva dezinfekčných prostriedkov a respirátorov, ktoré budú v prípade potreby k dispozícii," priblížil Kováč.

ZSSK aktivovala krízový štáb
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ZSSK)

Vzhľadom na aktuálne rušenie rôznych kultúrnych a športových podujatí a prerušenie vyučovania na školách je v tejto súvislosti podľa ZSSK možné predpokladať zníženie počtu cestujúcich v jej vlakoch. "ZSSK pravidelne realizuje cvičenia postupu v prípade výskytu koronavírusu vrátane zavádzania karantén a opatrení pri infekčných ochoreniach. Naposledy sa takéto cvičenie uskutočnilo 13. februára vo vozni v Čiernej nad Tisou, kde sa simuloval postup zamestnancov ZSSK v prípade výskytu ochorenia u niektorého z cestujúcich," dodal Kováč.

ZSSK aktivovala krízový štáb
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ZSSK)

Viac o téme: OpatreniaZSSKKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu