Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Nech to pre PS-Spolu dopadne akokoľvek, nekončíme, odkázal Truban

Lídri PS-Spolu, Miroslav Beblavý a Michal Truban
Lídri PS-Spolu, Miroslav Beblavý a Michal Truban (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Nech dopadnú parlamentné voľby pre koalíciu PS-Spolu akokoľvek, my nekončíme. Vyhlásil to volebný líder koalície Michal Truban po tom, čo krátko pred 4.00 h oznámil členom, kandidátom i podporovateľom PS-Spolu, že volebná noc v bratislavskej Starej tržnici sa končí. V tom čase bolo spracovaných viac ako 87 percent zápisníc a PS-Spolu dosahovala len 6,42 percenta. Takýto výsledok by znamenal, že sa do Národnej rady SR neprebojuje, pretože koalícia potrebuje dosiahnuť vo voľbách minimálne sedempercentnú hranicu.

"Budeme musieť čakať do posledného hlasu, to môže byť ešte hodinu či dve. Uvidíme nakoniec, ako to dopadne," povedal Truban s tým, že o 4.00 h im v Starej tržnici končí nájom, preto musia volebnú noc ukončiť.

Predseda Spolu a programový líder koalície PS-Spolu Miroslav Beblavý vyhlásil, že na začiatku večera avizoval, že exit polly sú jedna vec, výsledky volieb druhá. Exit polly pritom predpovedali PS-Spolu vo voľbách sľubný výsledok. "Treba vždy čakať na konečné výsledky volieb a kým sa to celé sčíta. Podľa toho sa zariadime. Som hrdý na spoluprácu s každým v PS-Spolu. Sú to dve strany, ktoré to skúsili robiť inak. Uvidíme, či sa to na prvýkrát podarí. Tá stopa však podľa mňa zostáva," skonštatoval Beblavý.

To, kde budú hlavní predstavitelia PS-Spolu čakať na konečné výsledky a kedy sa k výsledkom volieb vyjadria, v tom čase neuviedli. Predpokladá sa však, že v nedeľu zvolajú tlačovú konferenciu.

Viac o téme: Michal TrubanVoľby 2020PS-SpoluParlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu