Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VOĽBY 2020 Tretie miesto pre Sme rodina bude fantastický úspech, povedal Pčolinský

Sme rodina
Sme rodina (Zdroj: Vlado Benko)

BRATISLAVA - Ak hnutie Sme rodina skončí v parlamentných voľbách na treťom mieste, bude to fantastický úspech. Povedal to Peter Pčolinský na margo doterajších predbežných neoficiálnych výsledkov. S výsledkom, ktorý sa ukazuje po sčítaní viac ako 90 percent hlasov, je veľmi spokojný.

"Ak to dopadne tak, ako to teraz je, že skončíme tretí, myslím si, že je to fantastický úspech Sme rodina. Pretože mnohí nás podceňovali, zatracovali, odsudzovali, ale ľudia im vystavili vysvedčenie," povedal Pčolinský. Na otázku, čím si získali hlasy voličov, odpovedal, že dôvodov je viacero. Poukázal napríklad na to, že štyri roky chodia medzi ľudí a vidí, aké sú reakcie na lídra hnutia.

"Boris je autentický. Hovorí, čo si myslí, často si nedáva servítku pred ústa a to je ľuďom blízke," poznamenal. Ľudí tiež podľa neho oslovili aj niektoré body programu a hnutie sa taktiež snažilo v predvolebnom cirkuse zachovať si zdravý rozum a trocha normálnosti. V neposlednom rade stavalo hnutie aj na dôvere.

Na margo hlasov pre ďalšie kandidujúce strany a hnutia zhodnotil, že je v niektorých prípadoch prekvapený. "Ako by povedala Gizka Oňová, šokantné," povedal. Prekvapil ho napríklad výsledok ĽSNS, očakával preň vyššie čísla. Predpokladal, že koalícia PS-Spolu bude mať po výraznom nástupe Igora Matoviča problém, čísla pre stranu Za ľudí Andreja Kisku ho tiež neprekvapili, rovnako ho neprekvapil ani Smer-SD, ani výsledok OĽaNO. Naopak, čakal viac hlasov pre SaS.

Viac o téme: Peter PčolinskýSme rodinaVoľby 2020Parlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu