Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VOĽBY 2020 Danko rezignoval: Po Matovičovi spúšťa hlasovanie! Nech rozhodnú ľudia, mám toho po krk

Andrej Danko spustí hlasovanie na internete Zobraziť galériu (5)
Andrej Danko spustí hlasovanie na internete (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda Andrej Danko po dnešnom dianí v parlamente vzdáva akúkoľvek možnosť ďalšieho rokovania v otázke rušenia diaľničných známok a problém chce odovzdať na prerokovanie samotným občanom - na internete. Chce totiž spustiť hlasovanie v otázke rušenia známok na sociálnej sieti.

"Chcel som, aby spoločnosť pochopila, že je až komické, že od vás vyberajú 50 euro, či diaľnica je alebo nie je," dodal k téme Danko, ktorý už nechce o téme ďalej rokovať s ostatnými poslancami v parlamente, čím sa uchýlil k spusteniu hlasovania. "Ak do utorka do 10:00 nebude na Facebooku SNS viac za, tak nepodporíme návrh," skonštatoval zmierený Danko.

Aktualizované 18:11 Zdá sa, že stránka na sociálnej sieti má problém. Niektorým sa príspevok zobrazí, iným nie. 

Aktualizované 16:27 SNS dala hlasovanie na sociálnu sieť

Strana SNS dala po Dankovom avíze hlasovanie na sociálnu sieť Facebook. Momentálne je nedostupná nielen anketa, ale aj celá FB stránka SNS. 

VOĽBY 2020 Danko rezignoval:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

VOĽBY 2020 Danko rezignoval:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Mám toho po krk

"Mám toho po krk. Ak ľudia nezahlasujú na Facebooku za, tak vôbec to nepodporíme. A robte si, čo chcete aj s rekreačnými," rozpráva sklamaný predseda SNS. "Sám som zvedavý, čo urobia ľudia, keď sa tu vyhlasujú ankety á la Matovič. Tak nech sa páči, choďte na Facebook. Chcete diaľničné známky, nechcete a veľa šťastia," dodal Danko, pričom nepriamo priznal inšpiráciu predsedom hnutia OĽaNO.

VOĽBY 2020 Danko rezignoval:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Skrátené konanie

Hlasovanie o návrhu na skrátené legislatívne konanie k trom vládnym novelám na mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR ukázalo, kto ako k návrhom pristupuje. Skonštatoval to predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) po tom, ako sa v piatok hlasovanie v pléne nepodarilo pre neuznášaniaschopnosť parlamentu.

"Hlasovanie ukázalo, kto ako vážne myslí toto hlasovanie," skonštatoval Danko. Podľa jeho slov sa pri ňom otestovalo, akú podporu má skrátené legislatívne konanie. Dodal, že žiadna tragédia to nie je. Poukázal na hlasovanie poslancov zo Sme rodina. "Sme rodina oklamala verejnosť, klame koalíciu a snaží sa parazitovať na témach," podotkol Danko s tým, že hnutiu o podporu sociálnych opatrení nejde.

VOĽBY 2020 Danko rezignoval:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Systém motivácie ohľadom prídavkov

Šéf SNS je podľa vlastných slov opatrný pri prídavku na dieťa. Navrhuje iný systém motivácie matiek. Bol by napríklad za úpravu platenia daní z príjmu v závislosti od počtu detí. Parlament odložil hlasovanie o prerokovaných návrhoch na skrátené legislatívne konanie k trom novelám zákonov, ktorými sa majú zvýšiť prídavok na dieťa, zrušiť diaľničné známky a zaviesť 13. dôchodok, na utorok (25. 2.).

Stalo sa tak po tom, ako plénum nebolo v piatok uznášaniaschopné pri návrhu na skrátené konanie k zavedeniu 13. dôchodku, keďže v pléne nebol dostatok poslancov. Mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej sa o návrhoch zákonov rokuje, zvolali poslanecké kluby Smeru-SD a SNS. Pri hlasovaní o skrátenom konaní neboli prítomné aj dve poslankyne za SNS.

Viac o téme: Diaľničné známkySNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu