Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Cez Slovensko prevážal sedem migrantov: Srb mal za prevoz dostať tisíce eur

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR)

BRATISLAVA - Srba, ktorý prevážal cez územie Slovenskej republiky sedem nelegálnych migrantov pochádzajúcich z Afganistanu, obvinili zo zločinu prevádzačstva. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová. Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a občanovi Srbska tak hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Hovorkyňa priblížila, že 32-ročného vodiča auta dnes približne hodinu po polnoci skontrolovali v Bratislave policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Rusovce. „Pri kontrole zistili, že v aute sa okrem vodiča nachádzajú aj siedmi muži z Afganistanu bez dokladov, ktorých nelegálne previezol cez hraničný prechod Rajka z Maďarska na územie Slovenskej republiky,“ vysvetlila Bárdyová a doplnila, že za prevoz mal mať sľúbenú finančnú odmenu 300 eur za jedného prevezeného migranta, čiže celkovo 2 100 eur. Suma mu mala byť vyplatená po úspešnom prevoze migrantov do Rakúska.

Bárdyová uviedla, že v súčasnosti sa uskutočňujú procesné úkony. Následne vyšetrovateľ predloží prokurátorovi návrh na vzatie obvineného do väzby. „Kým sa rozhodne, čo bude ďalej s cudzincami, presnejšie či budú vrátení do Maďarska alebo požiadajú o azyl, zostanú zatiaľ na útvare policajného zaistenia pre cudzincov,“ uzavrela hovorkyňa. Posledný prípad prevádzačstva sa udial 16. januára. Policajti zadržali v Bratislave na takzvanej „balkánskej trase“ prevádzača spolu s nelegálnymi migrantmi.

Cez Slovensko prevážal sedem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR)

Viac o téme: MigrantiPrevádzačstvoSlovenskoAfganistanSrb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu