Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOĽBY 2020 Kotlebovci okradli už aj včelárov! Výsmech zákonu? Chybu priznali, neospravedlnili sa

Vo videu sa dvojica členov Kotlebovcov-ĽSNS vyjadruje k bývalému členovi Marekovi Belákovi, ktorý chcel strieľať medvede. Zobraziť galériu (4)
Vo videu sa dvojica členov Kotlebovcov-ĽSNS vyjadruje k bývalému členovi Marekovi Belákovi, ktorý chcel strieľať medvede. (Zdroj: Topky/Maarty, YouTube/ĽS Naše Slovensko v NR SR)

BRATISLAVA - Strana Mariana Kotlebu ĽSNS opäť prekročila všetky zásady morálky a autorského zákona. Urobili tak pri svojom propagačnom videu, ktoré v predvolebnom období zverejnili na internete. Video hovorilo o bývalom členovi ĽSNS, ktorý chcel strieľať medvede a pri tejto príležitosti použili zábery, na ktoré vraj nemali právo.

O celom probléme sa v súkromnej skupine zmienil údajný autor spomínaných záberov. "Viete poradiť, čo sa dá robiť, keď ĽSNS vo svojej kampani použilo časť videa našej neziskovky?" sťažuje sa istý Adam Gandžala. "Nemajú povolenie a ani nikdy nedostanú. Keby to bol aspoň záber, kde je vidno iba včely alebo dačo, čo sa s nami nedá spojiť, ale natvrdo tam nacapili záber, kde vidno celú tvár včelára," popisuje Gandžala.

VOĽBY 2020 Kotlebovci okradli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prečo ľuďom hrabe)


Kotlebovec z Martina chce strieľať medvede: FOTO Okamžitý výsmech a zver žerúci náckov


Video o ochrane prírody

O bývalom kandidátovi za ĽSNS a martinskom poslancovi Marekovi Belákovi sme vás informovali už koncom minulého roka. Ten mal v pláne strieľať medvede, a na propagačných materiáloch hovoril dokonca o tisícke, ktorú má v prípade zvolenia v pláne zlikvidovať. Kotlebovci si po prevalení a medializovaní Belákovych myšlienok sypali popol na hlavu a dokladali to aj spomínaným videom.

Miroslav Suja a Rudolf Huliak na spomínanom videu
Zobraziť galériu (4)
Miroslav Suja a Rudolf Huliak na spomínanom videu  (Zdroj: YouTube/ĽS Naše Slovensko v NR SR)

Záber, ktorý bol vo videu ĽSNS použitý
Zobraziť galériu (4)
Záber, ktorý bol vo videu ĽSNS použitý  (Zdroj: YouTube/ĽS Naše Slovensko v NR SR)

Dobré meno strany a neuvedenie zdroja

Vo videu vystupujú Miroslav Suja a Rudolf Huliak. "Náš bývalý kandidát Marek Belák svojím vyhlásením o vystrieľaní tisíc medveďov závažným spôsobom poškodil dobré meno strany ĽSNS," tvrdí vo videu Suja, ktorého príhovor je prestrihávaný zábermi medveďa na kontajneri, avšak ani tieto nie sú nijakým spôsobom zazdrojované a o ich autorskom pôvode zatiaľ nie sú známe bližšie informácie.

Po tom, ako si slovo zobral Huliak sa skutočne objavujú spomínané zábery, o ktorých hovorí nespokojný Gandžala na sociálnej sieti. Strany Kotlebovci-ĽSNS sme sa na prebrané zábery na videu spýtali.


Neziskovka zúri: Slávna fotografia Ladislava Bielika je stále na prokotlebovskom webe, prišiel zlom!


Spomínaný záber mal byť vyňatý z jedného zo série videí Gandžalovho projektu Adoptuj úľ, ktorý má okrem YouTubového kanála založený aj účet na sociálnej sieti Facebook, na ktorej sa skutočne podobné zábery objavujú.

Kotlebovci už medzičasom po našej otázke video zmazali zo svojho kanála na YouTube. "Po upozornení bolo video odstránené," potvrdil hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica. Akékoľvek verejné ospravedlnenie autorovi však zatiaľ nebolo zverejnené.

Originál videa z projektu Adoptuj úľ

V kontexte propagačných materiálov ĽSNS nejde zďaleka o prvotinu. Známy je prípad z minulého roka, kedy bola bez súhlasu autorov na webe www.naseslovensko.net zverejnená slávna fotografia Ladislava Bielika - Muž s odhalenou hruďou z roku 1968. Fotografia už na webe rovnako nefiguruje. Kotlebovci sa však k spomínanému webu nehlásia a nepovažujú ho za svoju oficiálnu stránku.

Viac o téme: VideoMedvedePrávaVoľbyParlamentné voľby 2020Kotlebovci-ĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu