Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Niektoré oblasti Slovenska potrápi silný vietor, môže mať rýchlosť až 150 kilometrov za hodinu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Niektoré oblasti Slovenska potrápi v najbližších dňoch silnejší vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Rozfúka sa najmä na hrebeňoch Tatier v okrese Litovský Mikuláš, Brezno a Poprad, pre tieto oblasti platia výstrahy druhého stupňa. Podľa meteorológov môže vietor dosiahnuť priemernú rýchlosť 90 kilometrov za hodinu, v nárazoch 135 až 150 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pešiu turistiku a horolezectvo," uvádza SHMÚ.

So silnejším vetrom treba počítať aj v niektorých oblastiach Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho a Žilinského kraja. Pre ne vydal SHMÚ výstrahy prvého stupňa. Na západnom Slovensku sa očakáva priemerná rýchlosť vetra 45 až 50 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 až 75 kilometrov za hodinu.

V severnejších oblastiach sa odhaduje rýchlosť vetra v priemere okolo 70 až 85 kilometrov za hodinu v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu. Výstrahy predbežne platia od utorka (17. 12.) od 8.00 h do stredy (18. 12.) do 10.00 h.

Niektoré oblasti Slovenska potrápi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: PočasieVietorVýstrahaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu