Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

PRÁVE TERAZ Do Prešova dorazil demolačný stroj: FOTO Čoskoro sa začnú búracie práce paneláku smrti

Demolačný stroj dorazil do Prešova. Zobraziť galériu (17)
Demolačný stroj dorazil do Prešova. (Zdroj: FB/Polícia SR)

PREŠOV - Demolačný stroj, ktorý v piatok ráno prekročil hranice Slovenska, už stojí pri poškodenom paneláku na Mukačevskej ulici. Na svojej sociálnej sieti o tom informovali muži zákona. Za pomoci stroja sa začnú realizovať búracie práce na bytovom dome v Prešove, v ktorom pred týždňom vybuchol plyn.

V piatok ráno prekročil hranice Slovenska demolačný stroj, za pomoci ktorého sa budú realizovať búracie práce na bytovom dome v Prešove. Ráno o tom informovala polícia prostredníctvom sociálnej siete. Krátko pred štvrtou poobede doplnila, že gigant je už v cieli. 

 Ako uviedli policajti, nadrozmerný náklad bol už od 7:00 hod na hranici Drietoma. "Podarilo sa ho tam dopraviť skôr, ako sa predpokladalo, takže dopravné obmedzenia začnú skôr," uvádza polícia v príspevku. 

Demolačný stroj dorazil do
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Konvoj sa podľa predchádzajúceho príspevku polície skladá zo štyroch vozidiel. Najdlhšie má dĺžku až 30,28 metrov, šírku 4,3 metre, výšku 4,5 metrov a hmotnosť 120 ton. V piatok sa presúval trasou Driemota - Trenčín - Žilina - Martin - Ružomberok - Liptovský Mikuláš - Poprad - Prešov.

Polícia šoférom odporúčala zvoliť si inú trasu v prípade, že sa plánujú v piatok presúvať zo západu na východ.

Tragédia v Prešove: Sú vinníkmi traja robotníci? Odborníci majú iný názor, zásadné pochybnosti

K tragédii na Mukačevskej ulici došlo 6. decembra. Výbuch plynu s následným požiarom si vyžiadal sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je naďalej nezvestná. Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych hasičov a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov techniky. O domov prišli desiatky rodín. 

Viac o téme: PanelákPrešovDemolačný stroj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu