Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Petržalka je na sneh pripravená: Podľa miestneho úradu nebude mať problém so zimnou údržbou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Petržalka odmieta tvrdenia petržalského poslanca Miroslava Draguna o ohrození zimnej údržby v tejto mestskej časti.

„Plán zimnej údržby bol prezentovaný na riadnom zasadnutí komisie životného prostredia a verejného poriadku, ktorá zasadala 15. novembra. Pán poslanec Dragun, ktorý verejne vyjadril obavy v súvislosti s nadchádzajúcou sezónou zimnej údržby, sa na nej nezúčastnil, možno preto mu niektoré informácie doteraz neboli známe,“ uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Podľa Draguna nie je miestny úrad dostatočne pripravený na zimnú údržbu. „Ja som bol presvedčený, že podnik už na konci novembra bude mať jasno, ako bude prebiehať zimná údržba. Preto budem aj ako poslanec iniciovať mimoriadne zasadnutie komisie životného prostredia a verejného poriadku, ktorá má na starosti monitoring letnej a zimnej údržby, aby sa nám nestala situácia, že príde prvý sneh a zostanú chodníky v správe mestskej časti Petržalka neodhrnuté,“ dodal Dragun.

Miestny úrad ale tvrdí, že zimnú údržbu intenzívne rieši už niekoľko týždňov. „Pri plánovaní zimnej údržby sa oproti minulej zime nič podstatné nezmenilo. Naďalej je územie rozdelené do 18 lokalít, ktorých údržbu bude zabezpečovať 12 kusov techniky určenej na údržbu chodníkov a päť kusov techniky na cesty III. a IV. triedy. Oproti minulému roku je tak nárast počtu techniky dvojnásobný,“ povedala Halašková.

Dôvodom ohrozenia vykonávania zimnej údržby majú byť podľa Draguna aj spory medzi vedením miestneho podniku Verejnoprospešných služieb (VPS), ktorý zabezpečuje zimnú údržbu, a predstaviteľmi odborového združenia pri tomto podniku. „Až doposiaľ vedenie VPS nevnímalo, že by medzi zamestnancami a zamestnávateľom bol vedený spor. Medializáciu tohto problému treťou stranou vníma vedenie mestskej časti aj vedenie VPS ako vyvíjanie tlaku pred zamýšľanou zmenou organizačnej štruktúry organizácie, a tiež ako reakciu na zmenu rozsahu úhrad za zimnú pohotovosť,“ dodala Petržalka.

Viac o téme: SnehMestská časťBratislavaPetržalkaMiroslav DragunZimná údržba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu