Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meteorológovia opäť varujú pred poľadovicou: VÝSTRAHA platí pre tieto časti Slovenska

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Pre juh Slovenska platí vo štvrtok 12. decembra od 8:00 do 16:00 hod. výstraha pred poľadovicou prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke.


Najlepšiu predpoveď nájdete na predpovede.topky.sk


„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Jej výskyt je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňuje SHMÚ.

Výstraha prvého stupňa platí v okresoch Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Šaľa, Nové Zámky, Nitra, Zlaté Moravce, Levice, Krupina, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Veľký Krtíš, Zvolen, Detva, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Revúca.

Meteorológovia opäť varujú pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Cesty a horské úseky sú zjazdné

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke. Vodičov však upozorňuje, že v lokalite Veľké Kapušany je znížená viditeľnosť do 200 metrov a na ceste II/533 Gemerská Poloma - sedlo Súľová a na ceste II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie je zľadovatený sneh do 1 cm.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do 2 cm.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na horských priechodoch Herlianske sedlo, Chorepa, Súľová a Grajnár je vrstva kašovitého až utlačeného snehu do 1 cm, na horskom priechode Vrchslatina je miestami zľadovatený sneh do 1 cm.

Pre vozidlá nad 10 m dĺžky je po celú zimnú sezónu uzatvorený HP Príslop (cesta I/78), HP Šútovce (cesta III/1774) a HP Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1. novembra uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 10 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Viac o téme: PoľadovicaVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu