Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Vražda v Dubnici, mrazivé detaily priamo z miesta činu: Obetí malo byť viac, FOTO strelca

Vo firme v Dubnici nad Váhom sa strieľalo. Zobraziť galériu (3)
Vo firme v Dubnici nad Váhom sa strieľalo. (Zdroj: TASR)

DUBNICA NAD VÁHOM - V pondelok ráno otriasla Dubnicou nad Váhom hrozná správa. Bývalý zamestnanec Martin P. mal vojsť do firmy a namieril si to rovno na poradu. Plánoval zabiť svojho bývalého šéfa Igora V. a vedúceho výroby Petra K..

Podľa našich informácií 39-ročného Martina vyhodili z práce vo firme HR NaJUS minulý týždeň. "Mal mať problémy s drogami, nechodil ani do práce. Preto dostal výpoveď, mal zlú dochádzku," povedal náš zdroj, ktorý si neželal byť menovaný.

MIMORIADNE Streľba v Dubnici nad Váhom: Dvaja mŕtvi

Martin v pondelok ráno nasadol na bicykel aj s taškou, v ktorej mal mať dve zbrane a namieril priamo do firmy. Tam bola práve porada, na ktorej zastrelil svojho bývalého šéfa priamo do čela. Igor zraneniam na mieste podľahol. Hneď po vražde svojho exšéfa, Martin obrátil zbraň proti sebe a zastrelil sa. 

Martin zastrelil šéfa a potom seba
Zobraziť galériu (3)
Martin zastrelil šéfa a potom seba  (Zdroj: Tip čitateľa)

Upozorňujeme, že fotografia nie je vhodná pre maloletých a ľudí s citlivou povahou. 

Martin zastrelil svojho šéfa.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"Výzvu na tiesňovú linku 155 sme prijali o 09:01 hod. s tým, že došlo k strelnému poraneniu dvoch osôb. Po príchode záchranárov, ktorých sme okamžite vyslali na pomoc, však lekár musel u oboch mužov konštatovať smrť," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Streľbu a smrť dvoch ľudí potvrdil aj Matúš Košara z advokátskej kancelárie, ktorá firmu HF Najus zastupuje. „Môžem potvrdiť, že dnes sa stala mimoriadne tragická udalosť, pri ktorej tragicky zahynuli dve osoby. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžem poskytnúť ďalšie informácie k tejto udalosti,“ povedal Košara.

Petra zachránila angličtina

Podľa našich informácií mal mať Martin v pláne zastreliť aj vedúceho výroby Petra K.. Ten sa však v inkriminovanom čase nenachádzal na porade. "Mal obrovské šťastie, on bol práve na angličtine. Ak by bol býval na porade, je mŕtvy aj on," povedal náš zdroj. S pánom Petrom sme sa pokúšali aj spojiť telefonicky, avšak bezvýsledne. 

Vo firme v Dubnici nad Váhom zastrelil bývalý zamestnanec svojho šéfa a potom aj seba.

Polícia začala trestné stíhanie

V súvislosti s pondelkovou streľbou už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Informoval o tom trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. „Tridsaťdeväťročný páchateľ prišiel v ranných hodinách do zasadačky firmy v Dubnici nad Váhom, kde vystrelil krátkou guľovou zbraňou na 58-ročného muža. Páchateľ následne spáchal samovraždu. Okolnosti smrti páchateľa a jeho obete sú stále predmetom vyšetrovania,“ informoval Kudlička. 

Zároveň dodal, že vo veci sa stále vykonávajú procesné úkony. V tomto štádiu vyšetrovania sa však polícia odmietla vyjadrovať k tomu, akú zbraň páchateľ použil pri spáchaní skutku a či jej držba a nosenie podlieha povoľovaciemu konaniu.

Viac o téme: StreľbaSmrťDubnica nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu