Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Raši na Ústavnom súde nepochodil: Zamietli jeho volebnú sťažnosť

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

KOŠICE - Plénum Ústavného súdu SR na dnešnom neverejnom zasadaní zamietlo volebnú sťažnosť Richarda Rašiho, ktorou namietal neústavnosť a nezákonnosť volieb predsedu Košického samosprávneho kraja konaných 4. novembra 2017. Informuje o tom v tlačovej správe Tomáš Senaj z Kancelárie ÚS SR. Zdôvodnenie rozhodnutia zatiaľ ÚS nezverejnil.

Volebnú sťažnosť Richarda Rašiho, ktorý neuspel vo voľbách predsedu VÚC v Košickom kraji, prijal ÚS na ďalšie konanie 31. januára 2018. Ústavný súd prijal sťažnosť na ďalšie konanie, pretože návrh sudcu spravodajcu, aby ÚS sťažnosť odmietol, nezískal nadpolovičnú väčšinu a za hlasovalo len šesť z 13 sudcov.

Raši v sťažnosti požiadal o prešetrenie sčítania hlasov v regionálnych voľbách. Žiadosť o prešetrenie sčítania hlasov bola iniciovaná podnetom jedného z členov okrskovej volebnej komisie, ktorý upozornil na to, že hlasy, ktoré v okrsku získal kandidát za stranu SMER – SD Richard Raši, boli pripísané inému kandidátovi.

Plénum dnes zamietlo aj volebnú sťažnosť P. F., ktorou namietal neústavnosť a nezákonnosť volieb starostu obce Markušovce konaných 10. novembra 2018. Ako zjavne neopodstatnenú ústavný súd odmietol aj sťažnosť J. L., ktorou sťažovateľ namietal nezákonnosť volieb starostu obce Švedlár.

Viac o téme: Richard RašiKošiceÚstavný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu