Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sneženie začína komplikovať situáciu v Bratislave: MHD v niektorých častiach hlási problémy

Sneh v Bratislave komplikuje MHD
Sneh v Bratislave komplikuje MHD (Zdroj: SITA/Ján Slovák)

BRATISLAVA - Pretrvávajúce sobotné sneženie v Bratislave zastavilo premávku mestskej hromadnej dopravy (MHD) v kopcovitých terénoch. Trolejbusy nepremávajú ani na Kollárovom námestí.

"Z dôvodu silného sneženia nepremáva MHD v kopcovitých terénoch mesta," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. Nezjazdnosť komunikácií hlásia okrem Dlhých dielov aj na Kolibe, Kramároch, v okolí Hradu a Mudroňovej ulice. 

Podľa Zelenej vlny RTVS nepremávajú trolejbusová linka 33 na Dlhých dieloch, linky 203 a 207 na Palisádach pri Hrade a linky 202, 207, 208 a 212 na Kollárovom námestí smer Hodžovo námestie. Nepremávajú ani linky 44 a 144 na Kolibe.

Situácia sa zlepšuje

Premávka mestskej hromadnej dopravy v Bratislave sa začína pomaly obnovovať. Pre sneženie v hlavnom meste bola totiž premávka niektorých, najmä trolejbusových liniek do kopcovitých terénov v sobotu popoludní pozastavená. "Postupne začíname obnovovať premávku," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. 

Snežiť bude takmer všade

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na tvorbu poľadovice a sneženie. Pre viaceré regióny vydal výstrahu prvého stupňa. Na poľadovicu si podľa meteorológov treba dávať pozor najmä v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji a tiež vo väčšine okresov Trenčianskeho kraja.

Výstraha platí od soboty od 18.00 h do nedeľného (27. 1.) obeda. Výstraha pred snežením platí do nedele obeda, a to v okresoch Bratislava, Kežmarok, Poprad a Liptovský Mikuláš.

Viac o téme: SneženieBratislavaSlovenskoMHDDopravný podnik Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu