Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bödör mladší mal zabezpečiť sledovanie novinárov: Technicky aj finančne

Známa fotografia z hotela Zlatý Kľúčik.
Známa fotografia z hotela Zlatý Kľúčik. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Potomok veľkopodnikateľa a majiteľa SBS služby Bonul mal údajne zabezpečiť sledovanie novinárov. Norbert Bödör mal akciu logisticky zabezpečiť tak ako z finančnej, tak i z technickej stránky.

Syn nitrianskeho podnikateľa a majiteľa bezpečnostnej služby Bonul Norbert Bödör mal zabezpečiť sledovanie novinárov. Informáciu o tom priniesli Hospodárske noviny.  

Sledovanie pracovníkov z médií podnikateľskými špičkami alebo bývalými príslušníkmi tajných služieb sa skloňovalo najmä po zadržaní podozrivých v prípade vraždy investigatívneho žurnalistu Jána Kuciaka.

Keď s témou sledovania novinárov začala byť spájaná rodina Bödörovcov, biznismen podobné tvrdenia označil za nezmyselné. Zaujímavosťou je, že Bonul ponúka v portfóliu služieb okrem iného aj detektívny servis vrátane sledovania fyzických osôb, všímajú si HN.


Vyšetrovanie vraždy Kuciaka: Sporný výsluch podnikateľa Bödöra, polícia prehovorila


V kauze sa už dávnejšie objavujú mená exsiskára a novinára Petra Tótha a bývalého príslušníka ŠtB Miroslava Kriaka. „Nesledoval som Jána Kuciaka a nedostával som za to peniaze,“ vyhlásil Tóth ešte v októbri.

Národná kriminálna agentúra plánovala Bödöra mladšieho zadržať a vypočuť v prípade Kuciakovej vraždy, no Bödör sa o tom dozvedel a sám prišiel na políciu. Uviedol, že je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Policajtov aj prokuratúru vraj prekvapilo, ako je možné, že o svojom zadržaní vedel.

Norbert Bödör je synom nitrianskeho podnikateľa Miroslava Bödöra, ktorý je známy príbuzenským vzťahom s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom.

Viac o téme: BödörSledovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu