Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

AKTUÁLNE Zsuzsová, ktorá je obvinená z objednávky vraždy Kuciaka, ostáva vo väzbe

(Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici nevyhovel žiadosti Aleny Zsuzsovej z Komárna o prepustenie z väzby. Obvinenú stíhajú ako objednávateľku úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Alenu Zsuzsovú spolu s Tomášom Szabóm, Miroslavom Marčekom a Zoltánom Andruskóm vzal sudca do väzby 30. septembra. Stíhajú ich za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a za ďalšie trestné činy. Dôvodom na väzbu je možná obava, že by obvinení pokračovali v trestnej činnosti, mohli sa skrývať a ovplyvňovať svedkov. Verdikt potom potvrdil i Najvyšší súd SR. Alena Zsuzsová je prvá z obvinených, ktorá využila možnosť podať žiadosť o prepustenie z väzby.

Novinára a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Odmena za dvojnásobnú vraždu novinára a jeho partnerky bola 50-tisíc eur v hotovosti a ďalších 20-tisíc eur bolo odpustenie dlhu. Za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy hrozí páchateľom trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov, alebo na doživotie.

Viac o téme: VraždaVäzbaJán KuciakAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu