Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pobúrená matka podáva sťažnosti: FOTO Odporný objav v hoteloch Bardejovských kúpeľov!

V hoteloch v areáli Bardejovských kúpeľov boli zrejme blchy. Zobraziť galériu (7)
V hoteloch v areáli Bardejovských kúpeľov boli zrejme blchy. (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

BARDEJOV - Smutná a zároveň i nahnevaná žena hovorí, že liečebného pobytu v Bardejovských kúpeľoch sa s tromi dcérami vrátili chorľavejšie, než keby zostali doma. V dvoch tamojších hoteloch boli podľa viacerých svedkov blchy. Topky.sk preto požiadali o vyjadrenie šéfa oboch hotelov. Ten prítomnosť hmyzu poprel, no priznal, že boli vykonané mimoriadne dezinsekcie.

Trojnásobná mama hovorí, že na hotelovej izbe v areáli Bardejovských kúpeľov našli v posteliach blchy, ktoré ich cez noc doštípali. Podľa zistení reportéra z Tvnoviny.sk malo ísť o novozrekonštruovaný hotel Alexander.

V hoteloch v areáli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Školopovinné dcéry opísali, ako hmyz na izbe vyzeral. „Ako malý chrobáčik, a skákalo to ako žaba,“ opisuje jedno z dievčat. „Najprv ma to štípalo po nohách, ale potom to už prestalo,“ dopĺňa jej sestra.

Matka troch dievčat hovorí o tom, že v dvoch hoteloch v areáli Bardejovských kúpeľov boli blchy.
Zobraziť galériu (7)
Matka troch dievčat hovorí o tom, že v dvoch hoteloch v areáli Bardejovských kúpeľov boli blchy.  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Blchy vraj majú túlavé mačky, ktoré chytajú deti

Keďže im hotel nedokázal na počkanie ponúknuť inú izbu, preto sa ubytovali v neďalekom komplexe, taktiež v areáli kúpeľov. V hoteli Alžbeta im ochotne vyprali oblečenie, a keď už to vyzeralo, že bude všetko v poriadku, zamestnancom sa sťažovala ďalšia žena. „Oni už v ten deň riešili inú pani, ktorá chytila blchu do pohára,“ spomína matka.

Žena bola na kúpeľnom pobyte s dcérou. Podľa jej slov boli blchy v hoteli od prvej noci, ktorú v ňom strávili, pretože hneď ráno si našli štípance. Tie sa na ich pokožke objavili i v šiesty deň pobytu.

Na snímke je štípanec jedného z dievčat.
Zobraziť galériu (7)
Na snímke je štípanec jedného z dievčat.  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Podľa informácií televízie, musel prísť izby vyčistiť deratizátor, kvôli čomu bol hotel na pár dní zatvorený. Pracovníci na sťažnosti oboch matiek reagovali slovami, že „blchy zrejme rozniesli túlavé mačky, s ktorými sa vonku mohli hrať deti“.    

Na snímke je štípanec jedného z dievčat.
Zobraziť galériu (7)
Na snímke je štípanec jedného z dievčat.  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)
 

Dievčatá sa teraz liečia antibiotikami 

Keď sa trom dievčatám začali zo štípancov tvoriť bolestivé pľuzgiere, rodina sa pobrala predčasne domov. „Keď si to malá praskla alebo škrabla, tak sa to začalo zväčšovať na také rany, že zišla dole koža. Potom to mokvalo,“ opisuje Slovenka. „Vtom čase, keď som ich vyšetrovala ja, 19. novembra, tie ranky infekčné neboli,“ argumentovala hotelová lekárka s tým, že infekcia sa podľa nej môže zaniesť aj rukami, napríklad škriabaním sa.

Iné však dokazujú krvné testy. Dievčatám v ich domovine zistili, že v organizme majú premnožené bacily. Teraz sa musia liečiť antibiotikami. 

V hoteloch v areáli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Matka podáva sťažnosti

Ich smutná a nahnevaná mama hovorí, že domov sa vrátili chorľavejšie, než na liečebný pobyt odišli. Z toho dôvodu napísala sťažnosť hygienikom, Úradu pred dohľad nad zdravotnou starostlivosťou i samotnému riaditeľovi kúpeľov.

V hoteloch v areáli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Šéf hotelov blchy vylúčil, no priznal vykonanie mimoriadných dezinsekcií 

Topky.sk požiadali o vyjadrenie oba spomínané hotely. Generálny riaditeľ Bardejovských kúpeľov a.s. Jaroslav Komora poprel, že ani jednom z komplexov by boli blchy. No priznal, že v oboch hoteloch bola vykonaná mimoriadna dezinsekcia. „V hoteli Alexander a v hoteli Alžbeta sa hmyz nevyskytol. Deratizácia a dezinsekcia sa v našich priestoroch realizuje pravidelne v súlade s platnou legislatívou. V prípade mimoriadneho výskytu sa realizuje mimoriadna a opakovaná deratizácia a dezinsekcia. V tomto prípade bola prevedená mimoriadna dezinsekcia. V hotelových priestoroch sa upratuje pravidelne v súlade so schválenými prevádzkovými poriadkami týchto zariadení,“ uviedol Komora.

Viac o téme: KúpeleHotelBardejovBlchy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu