Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Danko sa stal hviezdou hlavných správ v ruskej štátnej televízii: Ukrajina nás už raz oklamala

(Zdroj: Facebook/Slovenská národná strana)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu sa dostal do večerných spŕav ruskej televízie. Rossija 24 odvysielala krátku reportáž o slovenskom pohľade na rusko-ukrajinský konflikt. Hlavným posolstvom, bolo vyhlásenie Danka, že Rusko za incident v Kerčskom prielive nemôže.

Ruská štátna televízia Rossija 24 vo svojich hlavných správach zmonitorovala v krátkej reportáži slová Andreja Danka na rusko-ukrajinský konflikt, ktoré odzneli v relácii Rádia Express Braňo Závodský naživo. Video zdieľal Andrej Danko aj SNS s krátky statusom: „Oživte si ruský jazyk.“

Ruská televízia vypichla hlavne Dankove názory na sankcie proti Rusku, ktoré považuje za neefektívne a jeho nedôveru v ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. V reportáži sa spomína aj, že Danko neverí v ukrajinskú verziu udalostí a Dankove prekvapenie, ako rýchlo v Bratislave vyriešili, na koho strane je pravda.

Predseda parlamentu vyjadril pochybnosti o zodpovednosti Ruska za incident v Azovskom mori, pri ktorom Rusko zajalo tri ukrajinské lode. Dankovi sa nepozdáva, že za jeden deň všetci vedeli, kto je zlý. „Už raz nás Ukrajina s údajne mŕtvym novinárom oklamala. Bojím sa, aby sa niektorí ľudia s nami nehrali.“

Čo povedal v rádiu Express?

„Je pre nás veľmi nebezpečné, ak sa eskaluje napätie. Je pre nás však rovnako nebezpečné, ak sa zo dňa na deň na základe mediálnych článkov vynášajú rozsudky. Narážam tým aj na vyjadrenia svetových lídrov. Bol som totiž zdesený z toho, ak za jeden deň všetci vedeli, kto je ten zlý,“ povedal Danko v relácii rádia Express. Podľa Danka môžu za zvýšeným napätím byť aj blížiace sa prezidentské voľby na Ukrajine a klesajúce preferencie aktuálnej hlavy štátu Petra Porošenka. Danko vyzýva k zachovaniu rozvahy a chcel by, aby sa konflikt čo najrýchlejšie upokojil diplomatickou cestou.

Viac o téme: TelevíziaRuskoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu