Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vyťahujte zimné kabáty! Slovensko čaká budúci týždeň výrazné ochladenie

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Budúci týždeň sa výrazne ochladí. Prílev veľmi chladnej, pôvodom arktickej vzduchovej hmoty prinesie so sebou snehové prehánky a pokles nočnej a dennej teploty vzduchu. Vo vysokom tlaku vzduchu sa neskôr zmenší aj oblačnosť.

Ako informuje webová stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), pozitívnou správou je, že po dlhšom čase bude viac slnečného svitu. V pondelok k nám začne prúdiť veľmi chladný vzduch od severovýchodu. V ďalších dňoch sa v našej oblasti bude aj naďalej nachádzať chladný vzduch, avšak jeho prílev postupne zoslabne. Teplota vzduchu v hladine 850 hPa postupne klesne až na hodnoty okolo -10°C, a to nielen v oblasti severného, ale aj juhozápadného Slovenska.

„V strede budúceho týždňa očakávame výrazný pokles nočnej teploty vzduchu, vyskytnú sa aj celodenné mrazy. Počas najchladnejších dní vystúpi na juhu územia teplota vzduchu len slabo nad nulu, na severe bude maximum teploty len okolo -5 °C. V noci bude postupne na celom našom území mrznúť, v dolinách a kotlinách môže teplota vzduchu klesnúť až na hodnoty okolo -15°C,“ píše sa na webe.

Viac o téme: ZimaPočasieOchladenieSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu