Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na Slovensko začína prúdiť studený vzduch, pocitová teplota niekde klesla až na -14

Zasnežené ráno v Kežmarku Zobraziť galériu (2)
Zasnežené ráno v Kežmarku (Zdroj: SITA/Radoslav Maťaš)

BRATISLAVA - Na Slovensko začína od východo-severovýchodu prúdiť studený vzduch. Pri prudkom vetre a snežení bola v utorok dopoludnia pocitová teplota v Košiciach -9 a v Telgárte dokonca -14 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Slovensko sa podľa meteorológov momentálne nachádza medzi tlakovou výšou so stredom nad južným Nórskom a rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku nad južnou Ukrajinou, Balkánom a centrálnym Stredomorím. 

"Práve nad našou oblasťou sú dobré podmienky na zosilnenie severného až severovýchodného vetra. V nižších a stredných polohách je na Slovensku najveternejšie na juhozápade a juhovýchode územia a čiastočne aj na Horehroní," spresnil SHMÚ.

V Košiciach na letisku hlásili v utorok o 9.30 h -0,5 stupňa Celzia a priemerná rýchlosť severného vetra dosahovala 59 km/h. Za takýchto okolností tam bola pocitová teplota -9,4 stupňa Celzia a navyše tam aj snežilo. "Ešte nepríjemnejšie bolo v uvedenom čase v Telgárte. Pri snežení tu bolo -4,1 stupňa Celzia a severovýchodný vietor mal priemernú rýchlosť 14,6 m/s, čo je v prepočte 53 km/h. Pocitová teplota tu bola v uvedenom čase na úrovni -13,9 stupňa Celzia," spresnili meteorológovia SHMÚ.

Na Slovensko začína prúdiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Na pocit bolo v utorok o 9.30 h na Slovensku najpríjemnejšie v južnej polovici stredného Slovenska, kde bolo v polohách do 300 metrov nad morom daždivo a pri slabom premenlivom vetre alebo bezvetrí bolo zväčša okolo troch stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasieSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu