Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Varovanie meteorológov: Slovensko zajtra zasiahne veľmi silný vietor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Meteorológovia očakávajú vo štvrtok (14.9.) večer veľmi silný vietor na juhozápade krajiny, kde nárazy vetra môžu presiahnuť 100 km/h. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) prostredníctvom sociálnej siete.

Na územie Slovenska začne vo štvrtok prúdiť prechodne teplý vzduch, a to pred studeným frontom, ktorý bude postupovať cez strednú Európu ďalej na východ.

"Cez deň bude prevažne polooblačno a aj pomerne teplo, s maximom až do 27 stupňov Celzia. Približujúci sa studený front si všimneme na silnejúcom juhozápadnom vetre, ale čo je dôležitejšie, vietor výrazne zosilnie na fronte v neskorých popoludňajších a večerných hodinách," priblížili meteorológovia. Nárazy vetra môžu na juhozápade Slovenska presiahnuť až 100 km/h.

SHMÚ preto v najbližších hodinách varuje pred vetrom. Nadnes vydal výstrahu 1. a 2. stupňa pred silným vetrom na horách, nad pásmom lesa, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 90 až 115 km/h. Na hrebeňoch Tatier až 145 km/h.

Vo štvrtok potrápi silný vietor najmä západné Slovensko. Meteorológovia očakávajú, že krátkodobo v nárazoch dosiahne rýchlosť 65 až 100 km/h. S veterným počasím treba počítať aj na hrebeňoch Tatier a na horách severného a stredného Slovenska. Tam sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch od 90 do 145 km/h. SHMÚ na tento deň vydal výstrahu 1. a 2. stupňa.

Viac o téme: SHMÚMeteorológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu