Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Víkendové počasie nebude žiadna sláva: Meteorológovia predpovedajú nebezpečenstvo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA – Odchod arktického počasia z nášho územia vidno na každom kroku v podobe topiaceho sa snehu. Trend mierneho zimného počasia bude pokračovať aj cez víkend. Pozrite sa, na čo by ste sa podľa meteorológov mali pripraviť.

Piatok

Dnes bude zamračené a hmlisto. Vo vysokých polohách sa však môže miestami, inde len ojedinele, vyskytovať zmenšená oblačnosť. Lokálne rátajte aj s mrholením alebo slabým dažďom, na hrebeňoch Tatier so snežením. Najvyššia denná teplota dosiahne 1 až 6 stupňov Celzia a teplota na horách vo výške 1 500 metrov vystúpi na okolo +2 stupne Celzia. Meteorológovia na dnes predpovedajú bezvetrie alebo len slabý premenlivý vietor.

Január 2017 pokoril rekordy: Najchladnejší mesiac za posledných 30 rokov, toto je vysvetlenie

Víkendové počasie nebude žiadna
Zobraziť galériu (5)

Slovensko dnes potrápi hmla i riziko tvorby poľadovice. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre celé územie výstrahu prvého stupňa. Meteorológovia varujú pred lokálnym výskytom hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Vodiči i chodci by si mali dávať pozor aj na tvorbu poľadovice.

Výstraha prvého stupňa pred hmlou a poľadovicou dnes platí pre celé územie Slovenska.
Zobraziť galériu (5)
Výstraha prvého stupňa pred hmlou a poľadovicou dnes platí pre celé územie Slovenska.

Sobota

Od soboty by mala do strednej Európy od severozápadu zasahovať plytká brázda nízkeho tlaku vzduchu. Opäť bude oblačno až zamračené a miestami hmla. Lokálne sa objaví aj zmenšená oblačnosť. V noci môže miestami mrholiť, cez deň iba ojedinele, prípadne vás môže prekvapiť slabý dážď. Od cca 1 500 metrov bude slabo snežiť. Oblastne hrozí výskyt poľadovice. Najnižšia nočná teplota poklesne na 3 až -2 stupne Celzia a najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 1 až 6 stupňov Celzia. Viať by mal slabý premenlivý, popoludní na juhozápade prevažne východný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Víkendové počasie nebude žiadna
Zobraziť galériu (5)

Nedeľa

Z alpskej oblasti k nám začne od západu bude prúdiť chladnejší vzduch. Nedeľa bude oblačná až zamračená, lokálne hmlistá. Spočiatku bude na mnohých miestach pršať a od zhruba 800 metrov snežiť. V priebehu dňa budú od západu zrážky ubúdať a oblačnosť sa bude miestami pretrhávať. Najnižšia nočná teplota klesne na 3 až -2 stupne, najvyššia denná vystúpi na 1 až 6, na juhozápade miestami na okolo 8 stupňov Celzia. Viať by mal slabý premenlivý vietor, ktorý sa cez deň v západnej polovici zmení na prevažne západný vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Víkendové počasie nebude žiadna
Zobraziť galériu (5)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu