Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ťažký úraz v popradskom podniku: Pohybujúci sa vagón prešiel pracovníkovi obe nohy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

POPRAD/BRATISLAVA - Včera popoludní došlo v popradskej Tatravagónke k pracovnému úrazu, pri ktorom zamestnanec utrpel závažné poranenie dolných končatín. Záchranári ho urýchlene transportovali do nemocnice v Poprade.

Vaše tipy

"Poverený príslušník OO PZ Poprad začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. Vyšetrovaním bolo zistené, že dňa 19.10.2016 v čase okolo 16.45 hod. na prevádzke povrchových úprav v popradskej Tatravagónke došlo za doposiaľ presne nezistených okolností počas manipulácie s vagónom k zraneniu 53-ročného Popradčana," informoval dnes prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Podľa neho sa pracovník pravdepodobne pri vkladaní vagónovej zarážky pod pohybujúci sa vagón riadičom posunu pošmykol a nohami spadol pod vagón. Ťažký kolos mu prešiel po nohách, pričom utrpel drvivé poranenia oboch predkolení s dobou liečenia v dĺžke 90 až 120 dní. Muž je hospitalizovaný v Nemocnici s poliklinikou v Poprade.

Túto informáciu pre Topky potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel aj vedenie podniku. "Manažment spoločnosti TATRAVAGÓNKA, a.s. s poľutovaním potvrdzuje, že dňa 19. októbra 2016 v podvečerných hodinách došlo v priestoroch spoločnosti k pracovnému úrazu nášho zamestnanca. Príčiny pracovného úrazu sú predmetom vyšetrovania príslušných štátnych orgánov, a preto ich nemôžeme a nebudeme komentovať," píše sa v oficiálnom stanovisku.

"Náš zamestnanec je momentálne hospitalizovaný v nemocnici v Poprade. K aktuálnemu zdravotnému stavu nie sme oprávnení poskytovať bližšie informácie. Manažment spoločnosti komunikuje s rodinou zamestnanca a v súčinnosti s kompetentnými orgánmi prijal všetky opatrenia, aby bola daná udalosť riadne prešetrená," uvádza sa ďalej vo vyhlásení spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu