Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Michael s priateľkou sa vybrali na obed do rómskej osady na východe: VIDEO, ako parádne dopadli

Na obede v rómskej osade Zobraziť galériu (3)
Na obede v rómskej osade (Zdroj: Youtube/Brothers Zboncak)

BRATISLAVA - Video nakrútené na východe Slovenska rúca predsudky, ktoré majú mnohí z nás o Rómoch. Dvojica mladých Slovákov sa vybrala do osady na nedeľný obed a s napätím čakali, čo im miestni uvaria a ako to všetko bude prebiehať.

Vaše tipy

Michael so svojou priateľkou sa postarali o natočenie svojrázneho videa. Zašli na východ republiky do rómskej osady, aby sa tu naobedovali s miestnymi obyvateľmi. Prechádzajúc autom cez osadu zastavovali ľudí a pýtali sa ich, či ich pozvú k sebe domov a pohostia nedeľným obedom. "Dobrý deň, chceli by sme sa tu najesť. Ochutnať nejakú výnimočnú špecialitu. A kľudne aj nejakého psa," týmito slovami sa začínajú spomínané zábery. 

Michael s priateľkou sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Brothers Zboncak)

Chytil sa jeden pán, ktorý hneď zaúkoloval svoju ženu. Poslal ju od obchodu, aby išla kúpiť toto a hento a nachystala stôl, kým príde s nečakanými hosťami domov. Po príchode na nich čakali hotové hody v podobe prasacích čriev a rezňov s majonézovým šalátom. Možno ani samotní hlavní aktéri nečakali, že sa najedia až tak do sýta. 

Michael s priateľkou sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Brothers Zboncak)

"Naše video búra xenofóbne stereotypy, ktoré sú na Slovensku vžité. Video nemá negativistický alebo rasový podtón, práve naopak, veľmi pozitívny. Sám som bol celou skúsenosťou prekvapený," povedal Michael. 

Viac o téme: RómoviaRómska osada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu